De norske på tourene

I ØSTERRIKE: Marianne Skarpnord spiller LET-turnering denne uka. Ellers er det en rolig uke i vente for våre beste spillere. (Foto: All Over Press)

Rolig uke for våre beste spillere, men mye spennende som skjer på juniorfronten.

Eirik Tage Johansen skulle i uken som var spille Europa Tour-turneringen Johnnie Walker Championship på Gleneagles i Skotland. Dessverre måtte Stavanger-golferen trekke seg på grunn av en skulderskade, fortalte han da til Norsk Golf. Skaden har plaget ham siden Norwegian Challenge, og den siste uka har han vært hjemme i Norge og restituert. Torsdag slår Omega European Masters i gang i Sveits, og Johansen står oppført som 23. reserve. Dermed ser det uansett ikke ut til at det blir noe turnering på Johansen denne uka, selv om han skulle blitt friskmeldt i tide.

Skarpnord i aksjon

Spillefri blir det i hvertfall på Challenge, og LPGA-touren. Espen Kofstad sin spennende jakt på kortet til neste års Europa-tour fortsetter ikke før neste uke. I hele år har det vært topp-20 på pengelisten som har vært målet, men da Benjamin Hebert tok sin tredje seier for året i Rolex Trophy sikret han direkte avansement til den gjeveste touren, og dermed er det nå 21. plass på pengelisten som er det nye målet. Kofstad kun tre plasser bak dette målet. Neste uke slår Kazakhstan Open i gang, den 7. siste turneringen for sesongen.

Det gikk ikke helt etter planen forrige helg for Suzann Pettersen. I CN Canadian Women's Open, turneringen hun selv vant for to år siden, jaget hun sin tredje seier på rad. I stedet endte hun opp med å misse sin første cut på 25 måneder. Denne uka har hun derimot pause, og får dermed ikke mulighet til å revansjere forrige ukes nederlag før neste torsdag i Walmart NW Arkansas Championship.

Marianne Skarpnord skal igjen i aksjon, denne gang på Golfclub Fohrenwald i Østerrike. Hun står på startlisten til Ladies European Tour-turneringen UNIQA Ladies Golg Open, som spilles fra 2. til 4. september. Her er det 200 000 euro i potten, drøye 1,5 millioner kroner. Sist turnering Marianne spilte var Aberdeen ladies Scottish Open 20. august, der hun endte på 27. plass.

På damenes Nordea Tour spilles Norrporten Ladies Open fra 2. til 4. september. Dette er første gang turneringen går av stabelen, og Sundsvalls GK er arrangørklub. Cecilie Lundgreen, Caroline Martens og Cecilie Eckbo Lønberg er med her. Hverken på herrenes Nordea-eller Ecco Tour er det turneringer denne uka.

Ventura spiller Junior Players

Blant våre juniorer spiller Kristoffer Ventura prestisjeturneringen Junior Players på legendariske TPC Sawgrass. Konkurransen slår i gang fredag 2. september. Det skal spilles 54 hull og vinneren blir kåret på søndagen. 78 gutter står oppført på deltagerlisten til det som er et av verdens største juniormesterskap.

I fjor delte Ventura 65. plassen i turneringen, mens årets NM-vinner for juniorer, Mathias Lynne-Schjølberg kom på 42. plass. I år er Ventura eneste norske med. I Italia spiller Kristian Krogh Johannessen (16), Andreas Halvorsen (14) og Jarand Ekeland Arnøy (14) på sin side Italian U16 Championship i Nord-Italia.

Hjemme i Norge slår årets sjette Titleist Tour-turnering i gang på Skjeberg Golfklubb til helgen. Dette blir den siste turneringen på Titleist Tour før finalen på Kragerø 23.-25. september. Bergen GKs Vetle Marøy leder Order of Merit i gutteklassen, foran Kristoffer Ventura og Mikkel Bjerch-Andresen, mens Olivia Hüllert leder an i jenteklassen. Annette Lucia Lyche og Maria Tønnessen følger så på andre- og tredjeplass.

Norsk Golf kommer tilbake med mer etterhvert som turneringene slår i gang.

Bruk kommentarfeltet under og hjelp oss å fylle ut oversikten!Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.