De norske på tourene

MANGE I AKSJON: Det er nok av norske spillere å følge ute på tourene denne uka. (Foto: All Over Press/Christian Døvle)

Les hvor våre spillere er i aksjon denne uka.

Tutta tok søndag en imponerende seier i Safeway Classic. Dette var hennes tredje tittel denne sesongen, og hennes andre seier på rad etter Ladies Irish Open to uker før. Kan hun nå greie tre på rad i helgens CN Canadian Women's Open på Hillsdale Golf & Country Club i Quebec? Faktisk så har Suzann vunnet turneringen før, da hun i 2009 beseiret Momoko Ueda med fem slag. Det blir spennende å følge hennes jakt på plasseringen som nummer én i verden. Etter søndagens triumf dyttet hun Cristie Kerr ned fra andreplassen på verdensrankingen.

Ellers av våre kvinner spiller ikke Marianne Skarpnord før neste uke, når LET-turneringen Uniqa Ladies Golf Open slår i gang i Østerrike. I USA spiller Benedikte Grøtvedt og Lene Krog Vidalia Championship i Georige, på LPGA Futures Tour (26.-28. august). LPGA Futures Tour er nivået under LPGA-touren.

På Challenge-touren spilles Rolex Trophy i Genéve, og i skrivende stund er det kun Espen Kofstad som står oppført på deltagerlisten. Vi kommer tilbake med mer etterhvert som denne oppdateres.

Mandag morgen fløy Kristoffer Ventura sammen med landslagstrener Niklas Diethelm til Florida, der han skal spille Junior Players Championship på den berømte TPC Sawgrass-banen, opplyser Frode Scheie på SMS til Norsk Golf. Dagene nå går til forberedelser, før konkurransen slår i gang fredag 2. september. Det skal spilles 54 hull og vinneren blir kåret på søndagen. 78 gutter står oppført på deltagerlisten til det som er et av verdens største juniormesterskap. I fjor delte Ventura 65. plassen i turneringen, mens årets NM-vinner for juniorer, Mathias Lynne-Schjølberg kom på 42. plass. I år er Ventura eneste norske med.

I mer lokale trakter spilles Landskrona Masters i Sverige fra fredag til søndag. Turneringen er et samarbeid mellom Nordea- og Ecco-touren. Her foreligger det for øyeblikket ingen startliste.

Hjemme i Norge er det tid for klubbmesterskap-helg over hele landet. Leaderboards fra de respektive konkurransene vil du finne i høyrekolonnen på startsiden når de slår i gang.

 

Hjelp oss gjerne med å fylle ut oversikten ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.