De norske på tourene

TO PÅ RAD? Suzann Pettersen har mulighet til å ta sin andre seier på rad denne helgen. (Foto: All Over Press)

Det blir nok en travel norsk turneringsuke. Oversikten over hvor de ulike spillerne er i aksjon finner du her.

Kun et par dager etter det som må sies å ha vært en høyst vellykket Challenge Tour-turnering på Hauger er våre norske spillere allerede på farten igjen. Og det kjempes på flere fronter denne uka.

Av spillerne som var med på Norwegian Challenge er Espen Kofstad, Marius Thorp, Knut Børsheim, Elias Bertheussen, Peter Kaensche og Øystein Engevik med i ECCO Tour Championship på Lubker Golf Resort i Danmark. Turneringen er en samarbeidsturnering mellom Challenge-touren og ECCO Tour. Med kun ni turneringer igjen på herrenes Challenge Tour blir det spennende å følge Espen Kofstad sin jakt på en topp 20-plassering på pengelisten og plass på Europa Touren neste år. 

Etter helgens 66. plass på Hauger ligger Kofstad på 27. plass på pengelisten, 5 614 euro bak Nicolas Meitinger på den viktige 20. plassen. Det blir også spennende å følge Marius Thorp i hans jakt på å finne tilbake til god gammel form. Thorp fortalte til Norsk Golf i helgen at han kommer til å fortsette å spille på Challenge Tour ut sesongen for å finne tilbake til godfølelsen. Vi satser på at oppturen fortsetter i Danmark.

Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen står på sin side påmeldt til Czech Open på Prosper Golf Resort i Tsjekka, og spilles i likhet med ECCO Tour Championship, over fire runder fra torsdag til søndag. Christian Aronsen klarte i helgen sin andre cut på to forsøk på Challenge-touren, og begir seg tirsdag ut på det svenske mesterskapet i matchspill, som er en del av Nordea-touren. Cecilie Lundgreen stiller til start i dameklassen. Christian Aronsen er forøvrig regjerende mester i turneringen, etter at han på dramatisk vis slo Tony Edlund i sudden death playoff i fjorårets finale.

Ellers skal både Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord i aksjon igjen. Tutta har vært hjemme i Norge den siste tiden, blant annet i forbindelse med Suzann Junior Challenge, men spiller til helgen Safeway Classic i Oregon. Turneringen spilles over tre runder fra fredag til søndag. Regjerende mester er Ai Miyazato, mens Tutta jager sin tredje seier for sesongen, og andre LPGA Tour-seier i år.

Skarpnord slår i gang en dag tidligere på kvinnenes Europa-tour. Torsdag starter Scottish Open på Archerfield Links i Aberdeen. Sist turnering på touren var Ladies Irish Open, der Suzann Pettersen vant og Skarpnord endte på 40. plass.

Hjemme i Norge spilles  Norgescup 7 på Arendal Golfklubb. Turneringen er den siste før finalen på Drøbak 17. og 18. september. Erlend Kristoffersen og NM-vinner Solveig Helgesen leder an på Order of Merit-listen, og er begge ventet å spille til helgen. 

Leaderboards fra de respektive konkurransene vil du finne i høyrekolonnen på startsiden når de slår i gang.

Om det er noen vi har glemt eller du føler vi har utelatt, bruk kommentarfeltet nedenfor.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.