De norske på tourene

De norske på tourene

NÆR MÅLET: Espen Kofstad er allerede sikret en kategori på neste års Europa-tour, men jager en topp 15-plassering. (Foto: All Over Press)

Tutta i Korea, Børsheim i Australia, Kofstad på Europatour-jakt i Danmark. Her er ukens oversikt over hvor de norske proffene og collegegolferne skal i aksjon.

Suzann Pettersen kjempet om sin første seier for året i forrige ukes turnering i Kuala Lumpur, men falt til slutt ned til til en 17. plass etter en skuffende avslutningsrunde. Dermed falt hun også ytterligere en plass på verdensrankingen, og har nå falt fra 2. til 9. plass siden sesongstart. Tutta står med fem topp 10-plasseringer i år, sammenlignet med 12 på samme tidspunkt i 2011.

Denne uken får hun muligheten til revansj, når LPGA KEB HanaBank Championship slår i gang i Sør Korea fredag. Turneringen spilles over fire hull på Sky 72 Golf Club Ocean Course i Incheon, hvor årets U.S. Open-vinner, Na Yeon Choi er regjerende mester. Tutta vant turneringen i 2007, da hun beseiret hjemmebanespiller Eun-Hee Ji med ett slag. Det var hennes fjerde seier på LPGA-touren, før hun vant i Thailand uken etter.

Mye spenning er også knyttet til hvordan Yani Tseng avslutter sesongen. Taiwaneseren startet året som den soleklare lederen på kvinnenes verdensranking, men leder nå "bare" 3,75 poeng. Forrige helgs 49. plass var en fortsettelse av hennes skuffende sesong. Etter å ha startet året med tre tidlige seiere, har hun nå til gode å bokføre en topp 10-plassering siden midten av mai. Til sammenligning ble det i fjor syv seiere, ti pallplasseringer og 14 topp 10-plasseringer.

Turneringsinfo

 

To nordmenn står klare når startskuddet går for ukens Challenge Tour-turnering, Crowne Plaza Copenhagen Challenge i København. Målet om en arbeidsplass på Europa-touren er nærmere enn noen gang for Espen Kofstad, som med helgens 26. plass i Tsjekkia kom 1300 euro nærmere målet. Med to turneringer igjen trenger han cirka 1500 euro for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på pengelisten. I skrivende stund er han på 12. plass med 5000 euro ned til 15. plassen, så om han er heldig og resultatene går hans vei kan det han har vunnet til nå være nok. Med en topp 20-plassering denne uken vil han antageligvis være sikret en topp 15-plassering.

Anders Engell er også klar for spill, etter en sterk innspurt i mandagskvalifiseringen. Les om runden her

Ukens turnering spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Fredag forrige uke dro Knut Børsheim til Australia, hvor han startet forberedelsene til den kommende ISPS Handa Perth International. Lake Karrinyup CC er vertskap for spillere som fjorårets Masters-vinner Charl Schwartzel, Jason Dufner, Paul Casey, Edoardo Molinari og Bo Van Pelt. I tillegg stiller hele 94 australienere til start på hjemmebane.

Det andre trinnet av Q-school om tre uker ser i stadig større grad ut til å bli en realitet for Knut Børsheim, som igjen misset cuten i Skottland for to uker siden etter en sviktende putter.

Med 44 012 innspilte euro og en 196. plass på pengelisten, har han over 130 000 euro opp til en topp 115-plassering. Med bare tre-fire muligheter igjen i årets sesong, er det nå pallen som gjelder om han skal forlenge sitt opphold i det gode selskap.

Turneringsinfo

 

På college

14. - 16.10.: UTSA Lone Star Invitational med Ole Berge Ramsnes, Denver.

15. - 16.10.: Alister MacKensie Invitational med Mathias Schjølberg, Arizona State.

15. - 16.10.: Courtyard Classic med Ingrid Hagen, South Alabama.

15. - 17.10.: Susie Maxwell Berning Classic med Tonje Daffinrud, Denver og Elisabeth Haavardsholm, TCU.

16. - 17.10.: Saint Lee Invitational med Julie Lønnechen, Mount Olive.

Takk til Ellen Teigen for college-oppdatering.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.