De norske på tourene

De norske på tourene

VIKTIG UKE: En topp 12-plassering vil langt på vei sikre en plass i Europas gode selskap for Espen Kofstad neste sesong. (Foto: Lars Otto Bjørnland)

Kan vi juble over Europatour-billett for Kofstad når uken er omme? Her er ukens oversikt over hvor våre proffer og collegespillere skal i aksjon.

Etter å ha tilbragt forrige uke i Mosambik med Right To Play, har Suzann Pettersen landet i Malaysia, og den første av fire turneringer i Asia i sesonginnspurten.

- Glad for å være tilbake i hverdagen, men jeg klarer ikke å slutte og tenke på barna, skriver Tutta på sin blogg i forkant av turneringen.

Først ut er Sime Darby LPGA Malaysia i Kuala Lumpur, med Na Yeon Choi som regjerende mester. Årets U.S. Open-vinner avsluttet i fjor med en 68-runde og klarte å holde en het Yani Tseng på avstand, i det som ble hennes femte seier på LPGA-touren.

Tutta har vunnet i Asia to ganger tidligere, begge i 2007, men har aldri vunnet i Malaysia. Hun kjempet imidlertid i toppen i fjorårets utgave av turneringen, hvor det til slutt bleen syvendeplass - hennes tiende topp 10-plassering i fjor.

Til sammenligning står hun i år med bare fire topp 10-plasseringer på samme tidspunkt, og ingen seiere sammenlignet med to i fjor (pluss en på LET).

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Espen Kofstad fortsetter sin spennende jakt på en Europatour-billett neste sesong, og er nærmere målet enn noen gang. Losby-golferen har slitt med smerter i både rygg og håndledd de siste turneringene, men kom seg heldigvis gjennom Challenge de Catalunya for ti dager siden uten de store plagene.

Likevel bestemte han seg for å ta en uke velfortjent fri, og stod over forrige ukes ALLIANZ Open de Lyon. Dermed falt han også fra 10. til 12. plass på pengelisten, 5500 euro foran Eddie Pepperell på den viktige 15. plassen. Kofstad er så og si sikret topp 20-plasseringen på pengelisten som sikrer kategori på neste års Europa-tour, men vil få spilt en god del flere turneringer om han havner topp-15. Det er verdt å nevne at de spillerne som kvalifiserer seg til Europa-touren gjennom Q-school vil få en bedre kategori enn de som havner fra 16. til 20. plass på Challenge Tour.

Det gjenstår kun tre turneringer av årets Challenge-sesong, og Kofstad trenger bare 3000 euro til for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering. Det tilsvarer en topp 12-plassering i den første utgaven av D+D Real Czech Challenge Open som spilles denne uken. Kofstad har tilbragt de siste dagene med sin trener Mark Davies på Losby, men satte i går kursen mot Tsjekkia.

Christian Aronsen og Anders Engell er også med denne uken. Aronsen har spilt tre Challenge Tour-turneringer i år, med 55. plassen i Norwegian Challenge som eneste klarte cut. Proffklare Anders Engell, som i forrige uke var med på å sikre tidenes norske VM-resultat, spiller på sin side sin andre Challenge Tour-turnering for året, men sin første turnering som proff. Han har allerede vist at han kan levere varene på dette nivået, med sin 14. plass i Norwegian Challenge i august.

Ukens turnering spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

På ECCO Tour er spillerne i gang med det første leddet av kvalifiseringen til neste års tour. Turneringen spilles fra mandag til tirsdag, der de 26 beste spillerne vil avansere til finaleleddet som spilles torsdag og fredag. Dennis Den Roover (Hvam), Glenn Undheim (Ogna), Knud Andreas Krokeide (Asker), Andreas Tendenes (Jæren), Henrik Sand (Asker), Martin Lindhjem (Jæren) og Kevin Michael Porn (Mørk) er våres norske representanter i feltet.

Leaderboard

 

Joakim Mikkelsen forbereder seg til det første leddet av Q-school med nok en turnering på minitouren Adams Golf Pro Tour. Firewheel at Garland Classic spilles over 54 hull fra tirsdag til torsdag på Bridges Course i Texas. 

Les også: Turneringsklar i Texas 

Turneringen blir høstens andre Adams-turnering for Mikkelsen, som for en måned siden endte på en respektabel 23. plass i sin første proffturnering på andre siden av Atlanteren, etter runder på 70, 69, 71 og 70 slag.

Turneringsinfo

 

Marita Engzelius og Benedikte Grøtvedt er i gang med det andre Q-school-trinnet til LPGA-touren i Florida. Følg utviklingen her.

 

På college 

8. - 9.10.: Price's Give-Em-Five Intercollegiate: Cecilie Krefting for Colorado State.

8. - 9.10.: Pac-12 Preview: Mathias Schjølberg for Arizona State.

8. - 9.10.: Firestone Grill Cal Poly Invitaional/Intercollegiate: Steven Molumby for CSU Northridge.

8. - 9.10.: Chick-fil-a-Collegiate Invitational: Anders Kihle og Daniel Aulin Jensen for Faulkner.

8. - 9.10.: Lady Pirate Intercollegiate: Marit Bjerke (Augusta State), Nicoline Engstrøm Skaug (East Carolina) og Julie Christine Lied (Georgia State).

8. - 9.10.: King College Invitational: Julie Lønnechen for Mount Olive College.

8. - 9.10.: OCU Stars Fall Classic: Cecilie Nordahl for Rogers State.

Scoring finnes på www.golfstat.com og universitetenes respektive hjemmesider. Takk til Ellen Teigen for college-oversikt.

 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.