De norske på tourene

MØTER STJERNENE: Knut Børsheim skal møte Ryder Cup-heltene Paul Lawrie, Martin Kaymer og Peter Hanson denne uken. (Foto: All Over Press)

Gutta spiller lag-VM, Knut Børsheim møter Ryder Cup-heltene på St. Andrews, tre nordmenn på Q-school og finale på årets ECCO Tour-sesong er blant høydepunktene i den norske turneringsuken.

Etter at Tonje Daffinrud, Marita Engzelius og Nicoline Skaug i forrige uke sikret norsk 19. plass i lag-VM i Tyrkia, er det denne uken herrene, eller nærmere bestemt guttene, som skal møtes til dyst på Antalya Golf Club. Norge stiller med et ungt lag i Anders Engell og de 17 år gamle Wang-juniorene Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen.

Mesterskapet starter på torsdag, og spilles over fire runder frem til søndagen. De to beste scorene hver dag blir gjeldene på lagscoren. Det spilles også en individuell turnering parallelt.

- Forventningene til de norske guttene er at de skal prestere sin beste golf når det gjelder som mest. Plassering er vanskelig å forutse, men med god golf har guttene kapasitet til å overraske, sier landslagstrener Niklas Diethelm i forkant av turneringen.

Det var franskmennene som kunne løfte Eisenhower-trofeet sist gang turneringen ble spilt i 2010.

Turneringsinfo

 

Etter å ha endt sist av spillerne som klarte cuten i forrige helgs Challenge Tour-turnering i Spania, har Knut Børsheim tatt turen til legendariske St. Andrews i Skottland og Alfred Dunhill Links Championship. Turneringen spilles over tre forskjellige baner - Old Course, samt Carnoustie og Kingsbarns.

Der møter han spillere som Martin Kaymer, Paul Lawrie og Peter Hanson, som i helgen var med på å bidra til europeisk seier på Medinah - hvor førstnevnte fikk æren av å sette den avgjørende putten. 

Høstens Q-school ser i stadig større grad ut til å bli en realitet for Børsheim, som befinner seg nede på 194. plass på pengelisten med 44 000 innspilte euro, 119 000 euro bak spanjolen Carlos Del Moral på den 115. og siste kvalikplassen. Det gjenstår kun seks regulære turneringer av årets sesong.

Nord-iren Michael Hoey er regjerende mester på St. Andrews, etter å ha holdt stand mot sine landsmenn Graeme McDowell og Rory McIlroy i fjorårets avslutningsrunde.

- Jeg har aldri forsvart en tittel før, så det kommer til å bli fantastisk. Jeg elsker linksgolf, og med alle kjendisene som skal delta i proamen blir det en veldig spesiell uke, sier Hoey til europeantour.com i forkant av turneringen, som spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Ukens Challenge Tour-turnering i Lyon blir uten nordmenn i feltet. Espen Kofstad er bestemt seg for å lytte til kroppen og tar en uke fri før årets tre siste turneringer, mens Elias Bertheussen, Are Friestad og Eirik Tage Johansen alle skal spille det første Q-school-leddet i Lisboa.

Turneringen starter tirsdag, og spilles over fire runder. Dette er den siste turneringen på årets første trinn, før det andre leddet starter i Spania 7. november. 113 spillere er med i ukens felt, hvor de 29 beste og like avanserer.

Turneringsinfo

 

På Ladies European Tour blir Marianne Skarpnord den eneste norske representanten i Lacoste Ladies Open de France. Caroline Martens og årets Nordea Tour-vinner Cecilie Lundgreen er henholdsvis på 21.- og 37. plass på reservelisten.

Etter en knallstart på sesongen, har det gått tregere de siste månedene for Marianne Skarpnord, som nylig var hjemme i Norge og arrangerte hennes egen turnering Marianne Skarpnord Invitational på Evje Golfpark.

Andreplassen i Lalla Maryem Cup i Marokko i mars er hennes beste plassering i år, og også hennes eneste topp 10-plassering. Nå satser hun på å finne formen igjen, etter å ha misset cuten i tre av de siste fire turneringene.

Turneringen spilles på Chantaco Golf Club i Aquitaine i Frankrike fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norden nærmer det seg slutten på turneringsåret 2012. Titleist Tour, Norgescup og Nordea Tour er allerede avgjort, og fra fredag til lørdag skal også årets ECCO Tour-sesong avgjøres. Christian Aronsen (Miklagard), Peter Kaensche (Losby) og Dennis Den Roover (Hvam) er med som feltets eneste nordmenn.

Turneringsinfo

 

På Nordea Tour skal det spilles kvalifisering til neste sesong, med fire turneringer fordelt på banene Elisefarm, Ljunghusen, Rönnebäck og Ystad. Losbys Fredrik Jullum spiller på Elisefarm, Richard Halvorsen (Oppegård) og Håkon Svenneby (Askim) deltar i Rönnebeck, mens Kevin Michael Pom (PGA Norway), Christoffer Carlsen (Haga), Stian Lund (Miklagard), Joakim Bjerge (Oppegård) og Ken Villanger (Nordhaug) spiller Ystad.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.