De norske på tourene

SLÅR HAN TILBAKE? Hver uke blir som "cupfinaler" for Espen Kofstad i sesonginnspurten. (Foto: All Over Press)

Golfinteressertes øyne er rettet mot Ryder Cup, men viktig uke også for de norske spillerne. Kvinnene spiller VM, og fire nordmenn skal i aksjon på Challenge Tour.

Espen Kofstad satser på å slå tilbake i Challenge de Catalunya, etter forrige ukes missede cut i Frankrike. Det er i ferd med å tilspisse seg i topp-15 på pengelisten, og med bare fem turneringer igjen av årets sesong, ligger Losby-golferen fortsatt på 10. plass. Han trenger cirka 7 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret en topp-15-plassering. En topp fem-plassering denne uken er med andre ord det som skal til for å nå det målet.

Les også: Uflaks og skadetrøbbel

Etter å ha slitt med skadeproblemer den siste tiden blir det spennende å se om kroppen hans holder løpet ut denne sesongen.

En annen som har slitt med skader er Trondheim GKs Elias Bertheussen. Bertheussen var sist i aksjon på Challenge Touren i ECCO Tour Championship 18. august, hvor han måtte trekke seg etter den første runden.

Ettersom det spilles Ryder Cup denne uken er det Europatour-pause for Knut Børsheim & co. Dermed spiller også Børsheim i Spania denne uken. De gode resultatene har sittet langt inne for bergenseren så langt i år. Forhåpentligvis kan han snu trenden denne uken. 

Christian Aronsen er også med i Spania. Miklagard-golferen fikk en etterlengtet opptur forrige uke, da han som eneste nordmann avanserte videre fra det første trinnet av Q-school-kvalifiseringen til neste års Europa-tour.

Turneringen spilles på Club de Golf La Graiera fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge er det duket for årets klimaks på Titleist Tour, på Kragerø GK. Stavangers Petter Mikalsen har vært overegen blant guttene så langt i år, og er allerede sikret sammenlagtseieren. Blant jentene er det mer jevnt, med Marthe Wold (Stavanger GK) i tet like foran Sandra Nordaas (Drøbak GK) og Stine Pettersen (Moss & Rygge)

Turneringsinfo

 

I Tyrkia er det endelig klart for lag-VM, og kvinnene er først ut. Første, andre- og tredjeplassen fra årets Norgesmesterskap skal representere Norge: Maria Engzelius (Oslo GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Nicoline Skaug (Oslo GK). 

VM spilles på Gloria New- og Old Course i Belek, over 72 hull der de beste scorene per dag regnes. 

- Jeg synes vi har et veldig spennende lag dette året. Vi har Marita og Tonje som begge virkelig har evnen til å levere lave scorer. Nicoline har gjennom årene vist seg å være en utrolig stabil golfer, og gjør sjelden en dårlig score. Hun har de siste månedene utviklet seg mye, og vist at hun kan levere scorer under par også i turnering, forteller landslagstrener Jonas Lilja.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.