De norske på tourene

SLÅR HUN TILBAKE? 2012-sesongen har ikke gått helt etter planen for Suzann Pettersen. Kan hun vinne før året er omme? (Foto: All Over Press)

Tutta satser på å slå tilbake, Kofstad fortsetter jakten på Europa-touren. Kvalifiseringen til de store tourene er i gang. Finale av Norgescup, og en travel college-uke. Norsk Golf gir deg oversikten!

Etter nederlaget i forrige ukes British Open, der Tutta misset sin første cut for sesongen og sin første cut i en major siden 2009, er hun allerede torsdag klar for dyst igjen. Da går startskuddet for Navistar LPGA Classic, der det 16 år gamle stjerneskuddet Lexi Thompson i fjor fikk sitt store gjennombrudd.

Det gjenstår kun åtte turneringer av årets LPGA-sesong, og Suzann Pettersen er fortsatt på jakt etter årets første seier. Etter noen kjølige dager i Liverpool iført votter og lue, gleder Tutta seg til å se solen igjen.

- Spiller NAVISTAR denne uken i Alabama! Kan ikke vente til å ta på meg shorts igjen!, skriver hun på sin Twitter-profil.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Espen Kofstad har fått hvilt seg, og satser på at både rygg og håndledd skal lystre i ukens ALLIANZ Golf Open Toulouse Metropole i Frankrike.

- Jeg er veldig frustret over at jeg ikke kan være 100 prosent. Er liksom noe hver uke, sa en skuffet Kofstad etter å ha falt til 10. plass på Challenge Tours Order of Merit etter forrige helgs 62. plass i Kazakhstan.

Med 63 172 innspilte euro så langt i år, har han nå 7000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering på pengelisten. 7000 euro tilsvarer en topp 5-plassering i Frankrike denne uken.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

På LET Access Tour holder Borregaard-veteran Cecilie Lundgreen stø kurs mot en fast billett til 2013-utgaven av Ladies European Tour. Denne uken har hun fått sponsorinvitasjon til LET-turneringen Tenerife Open de Espana Femenino i Spania. Her stiller både hun, Caroline Martens og Marianne Skarpnord til start.

Etter en knallstart på sesongen, har de gode resultatene sittet langt inne for Marianne Skarpnord de siste månedene. Etter å ha misset cuten sammen med Suzann Pettersen i England, er det nok en revansjesugen sarping som stiller til start i Tenerife denne uken.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Kvalifiseringen til de store tourene er i gang, med fire nordmenn på plass i Tyskland for å spille førstesteget av Q-school. Christian Aronsen (Miklagard GK), Losbys Boris Alexander Christov og Lars Michelsen, samt Anders Engell (Grønmo) skal i aksjon på Golf & Country Clib Fleesensee ved Berlin. 20 av 92 spillere avanserer videre til trinn 2.

Turneringsinfo

 

Joakim Mikkelsen har også brettet opp ermene, og befinner seg nå i startgropen til den lange og beintøffe veien til neste års PGA-tour. Fra 19. til 21. september spiller han pre-kval på The Golf Club of Dallas i Texas.

- Dette blir utvilsomt en ny erfaring for meg, og det sier seg vel egentlig selv at jeg er spent. Jeg prøver imidlertid å se på dette som en vanlig turnering, hvor målet er å skyte den laveste mulige scoren hver runde. Som alltid vil jeg gjøre så godt jeg kan, så får vi simpelthen se hva det holder til når slagene skal telles opp på fredag!, skriver han i sin blogg her på norskgolf.no.

Turneringsinfo

 

Med flere av våre faste Ecco Tour-spillere opptatt med Q-school i Tyskland, er Dennis Den Roover (Hvam GK), Martin Engelsgjerd (Stavanger GK) og Are Åsland Friestad (Stavanger GK) de eneste norske representantene i Freja PGA Championship på Himmerland denne uken. Turneringen spilles fra onsdag til fredag.

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge har Norgescup nådd sitt sesongklimaks. På Drøbak Golfklubb er det klart for finale, med Stian Lund (Miklagard GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) på toppen av Order of Merit i hver sin respektive klasse.

I jenteklassen er det jevnt i toppen mellom Bruun, Stine Pettersen (Moss & Rygge) og Veslemøy Heramb (Atlungstad). Blant herrene har Lund bygget seg opp en liten luke til Andreas Gjesteby og Martin Uhrstein Dahl. Gjesteby deltar ikke i finalen, da han har reist til USA og påbegynt sin karriere som Baylor-spiller.

Turneringsinfo

 

De norske på college

På college i USA er det som alltid mange turneringer spredt rundt over hele landet. Se oversikten under.

16. - 18.9.: NCAA Women's DivII Fall Preview. Her spiller Eline Askeland, Newberry.

17. - 18.9.: Kikkor Golf Husky Invitation. Her skal Mathias Schjølberg, Arizona State, spille. Resultater på golfstat.com.

17. - 18.9.: Brickyard Invitational. Her stiller Barry U opp, men så vidt jeg kan se, så skal ikke Eirik Grønhaug, Barry, spille. CSU Monterey Bay og Alexander Søbstad spiller og. På siden til CSU Monterey Bay sier treneren om Søbstad:

- Last year was a solid year for Alex. He won the CCAA Championship and made it to nationals. As far as his development and were he needs to be before he graduates, it will be a long way to go. He is a good player for me but my ultimate goal is to graduate kids who can play on the PGA Tour.

17. - 18.9 -  2012 Ram Masters Invitational med Denver og Ole Berge Ramsnes.

17. - 18.9 -  Coastal Georgia Invitational med Faulkners Anders Kihle og Daniel Jensen. 

17. - 18.9.: Full Moon Bar-B-Que Montevallo Invitational med Sindre Rambjør og Montevallo

17. - 18.9.: Kiawah Island Invitational med Sebastian Mørk Andersen, Mount Olive, spille.

17. - 18.9.: UC Ferguson med Vilhelm Bogstrand, Oklahoma Christian, og Sondre Ronold, Oklahoma City.

17. - 18.9.: Dale McNamara Invitational. Her skal Marit Bjerke, Augusta State,  og Nicoline Engstrøm Skaug, East Carolina, spille. TCU stiller også med lag, men Elisabeth Haavardsholm skal ikke spille. Resultater på golfstat.com.

17. - 18.9.: Branch Law Firm/Dick McGuire Invitational. Her stiller Colorado State med lag, men Cecilie Krefting skal ikke spille. Annette Lyche, Baylor, skal spille. Resultater på golfstat.com.

17. - 18.9.: Cardinal Cup. Julie Christine Lied, Georgia State, skal spille. Resultater på golfstat.com.

17. - 18.9.: NSU Women's Golf Classic. Her kan Cecilie Nordahl, Rogers State, spille. 

Takk til Ellen Teigen for collegeoversikt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.