De norske på tourene

ÅRETS SISTE: Årets fjerde og siste major, British Open slår i gang torsdag. (Foto: All Over Press)

Øynene er rettet mot Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord i British Open, Knut Børsheim i Italia og Espen Kofstad i Kazakhstan denne uken.

Etter å ha tilbragt helgen i Norge for den første utgaven av Suzann Pro Challenge, bærer det nå over til England og Ricoh Women's British Open på Royal Liverpool Golf Club i nord-vest-england for Tutta. Marianne Skarpnord er også kvalifisert til turneringen, etter stødig spill på Ladies European Tour gjennom hele sesongen.

Banen var vertskap for herrenes The Open i 2006, der Tiger Woods gikk til topps, og Marius Thorp vant Silver Medal for beste amatør.

Nå er det Tutta sin tur til å dra på troféjakt på banen, og turneringene representerer årets siste mulighet til å vinne en majorturnering.

Verdensener Yani Tseng står som regjerende mester i turneringen, og taiwaneseren tar sikte på å ta sin tredje Open-seier på rad. Da Tseng vant på Carnoustie i fjor, ble hun med sine 22 år, 6 måneder og åtte dager den yngste golferen noensinne til å vinne fem majortitler - uansett kjønn.

Tutta har på 18 turneringer notert seg for fire topp 10-plasseringer, noe skuffende sett i lys av de to siste kanonsesongene. I majorene har hun imidlertid bitt godt fra seg, med 15. plass i Kraft Nabisco Championship, 2. plass i LPGA-mesterskapet og 9. plass i U.S. Open.

For Skarpnord blir dette årets første major-turnering. Hun er kvalifisert til turneringen gjennom sin topp 25-plassering på Ladies European Tours Order of Merit.

Turneringsinfo

For Espen Kofstad blir det en av årets viktigste uker på Challenge-touren. Etter en sterk 10. plass i Russland, har Losby-golferen nå tatt turen til Kazakhstan og Kazakhstan Open. Med årets største samlede premiepott på 400 000 euro, kan han med en god plassering i praksis sikre Europatour-kortet for neste sesong.

Med 62 072 innspilte euro i år gjenstår bare 9 000 euro for å nå fjorårets 15. plass på Order of Merit ved sesongslutt. En ny topp-10 på Kofstad til helgen vil langt på vei bety spillerettigheter i Europas gode selskap neste år. Knut Børsheim endte forøvrig på andreplass i fjorårets utgave av turneringen.

Turneringsinfo

Knut Børsheim tar sikte på å klare sin tredje strake cut på Europa-touren i BMW Italian Open på Royal Park I Roveri i Torino. Turneringen er den siste på Europatour-programmet før Ryder Cup braker løs i Chicago 28. september.

Etter denne uken gjenstår kun ti turneringer av årets Europatour-sesong, og Børsheim klatret forrige uke til 195. plass på pengelisten Race to Dubai. Med 44 000 euro spilt inn denne sesongen, ligger han 112 000 euro bak engelskmannen Tom Lewis på 115. plass.

Turneringsinfo

På Nordea Tour står Christian Aronsen (Miklagard), Fredrik Hansen Jullum (Losby) og Rikard Halvorsen (Oppegaard) på startstrekeen i Solkusten Masters på Kalmar GK i Sverige. Turneringen er den nest siste på årets Nordea Tour, før Nordea Tour Championship 28. september.

Christian Aronsen har hatt en tung andre halvdel av sesongen, på grunn av en lei senebetennelse i skulderen. Etter å ha notert en seier og en tredjeplass på årets fire første turneringer, har slitt gjennom sommermånedene. Forrige uke ble det 52. plass på ham i Willis Masters i Danmark. 

Turneringsinfo

Cecilie Lundgreen har bestemt seg for å ikke spille årets to siste Nordea Tour-turneringer, der hun har bygget seg opp en solid ledelse på toppen av pengelisten. Denne uken er hun i Paris for å spille Fourqueux Ladies Open på LET Access Tour. 

Med to seiere i år er Lundgreen på 3. plass på Let Access Order of Merit, like bak Pamela Pretswell fra Skottland og franske Marion Ricordeau. Begge to skal også spille denne uken.

Turneringsinfo

På LPGA-tourens rekrutteringstour skal Benedikte Grøtvedt spille Symetra Classic i Charlotte, North Carolina. Nesbru-jenta har ikke fått det til å stemme denne sesongen, og har bare spilt inn 784 dollar på 11 turneringer i år. Det holder kun til en 163. plass på pengelisten.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.