- De verste greenene på touren

TØFT: Phil Mickelson i aksjon på hull 17 lørdag. Etterpå var han skarp i sin kritikk av greenene. (Foto: Scott Halleran/Getty)

Phil Mickelson med skarp kritikk av banedesignen i Quail Hollow.

Phil Mickelson er ikke kjent for å holde ting inne. Amerikaneren tør ofte der andre tier. Slik spiller han golf og slik snakker han etterpå. Så også lørdag:

- Banen her på Quail Hollow er fantastisk flott fra tee til green, men utformingen av greenene er forferdelig. De er det verste på hele touren. Du finner ikke verre enn den på hull 18. Det må i så fall være greenen på 12, sa Phil Mickelson på pressekonferansen etter en 71-runde som gjør at Masters-vinneren er to slag bak ledende Billy Mayfair før avslutningen søndag.

Da hadde Mickelson nettopp valgt å putte med flagget i hullet på 18. Fra sin posisjon hadde han likevel ingen mulighet til å komme nær koppen. Han siktet langt til høyre. Deretter senket han en to-meter for par.

- Jeg lot flagget stå i fordi det ga meg et bedre dybdesyn. Jeg hadde uansett ingen mulighet til å sette den putten, forklarte han.

Nå venter en ny dramatisk avslutning søndag. Billy Mayfair kom til Quail Hollow mandag. Han var ikke engang kvalifisert for turneringen, men vant mandagskvaliken, og sikret seg en plass. Mayfair har fem seire på PGA Tour tidligere, men har ikke vunnet siden Buick Open i 1998.

Og ikke siden 1986 har en "Monday Qualifier" vunnet på touren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.