- Deilig å se den siste putten gå i

ÅRSBESTE: Henrik Bjørnstad gikk to over par den siste dagen av helgens Honda Classic, men han kan likevel se tilbake på en god turnering. Foto: Golfnews.no

Etter flere bogeys kom birdien på 18. Så ble det iallfall topp 20 for Henrik.

- Det ble litt trøbbel på sisterunden, men det var deilig å se den siste putten gå i hullet, sier Henrik Bjørnstad til Viasat Golf etter 72 (to over par) under siste dag av The Honda Classic.
Veldig fornøyd
Henrik Bjørnstad hadde falt flere plasser da han på den siste greenen satte en fire og en halv meters putt til birdie.
Den sendte ham flere plasser oppover lista igjen. Den var verdt mange penger. Og enda mer for selvtilliten framover.
- Dette var årsbeste fra min side, og jeg er totalt sett veldig fornøyd med helgen, sier Bjørnstad.
Søndag åpnet han forrykende, var to under par etter fem spilte hull, blant annet etter en fantastisk birdieputt på over ti meter på det vanskelige par tre-hullet (nummer 5), men dessverre klarte han ikke å holde dampen helt oppe.
Birdie ble etterfulgt av bogey på hullet etter, og da enda en bogey kom på hull åtte, var han like langt - men fortsatt ikke avskrekkende langt bak en topp ti-plassering.
Topp 20
Men Henrik klarte aldri å pushe seg helt i nærheten. Isteden ble det ytterligere tre bogeys på vei inn, og da han avsluttet med birdie på sistehullet, havnet han iallfall innenfor topp 20 - nærmere bestemt på en delt 17. plass.
Den plasseringen var verdt litt over 400.000 norske kroner.
Colombianske Camilo Villegas ledet med tre slag før den siste runden, og seieren var i realiteten aldri truet. Han endte til slutt på 13 under par, fem slag bedre enn Anthony Kim.
Den britiske duoen Justin Rose og Paul Casey fulgte på plassene etter. Casey delte fjerdeplassen med Vijay Singh.
64 av Rose
Justin Rose sto for øvrig for søndagens mest imponerende klatring. Han gikk på 64 slag, seks under par, på den særdeles vanskelige banen, og spilte seg inn blant de ti beste.
Fredrik Jacobson ble beste skandinav på en delt sjetteplass, etter at han gikk fire runder på 69 slag.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.