Denne gutten er spesiell

HÅPET: Rickie Fowler fotografert under første runde av Transitions Championship på Innisbrook Resort torsdag. Han er stadig oftere i søkelyset. (Foto: Getty Images)

Stjerneskuddet Rickie Fowler jager en plass i The Masters.

Han får jentene til å dåne og ekspertene til å sperre opp øynene. Han kjører motorsykkel på fritiden og spiller golf som om han aldri har gjort annet. 21-årige Rickie Fowler har i løpet av kort tid blitt Puma Golfs nye ikon. Den nye vinen. Velkledd og vill på samme tid.

Kjennere har visst det lenge. California-gutten har en solid karriere i amatørgolf bak seg. Oklahoma-studenten toppet verdensrankingen for amatører i 36 uker i 2007 og 2008. Forventningene var store da han ble profesjonell i fjor høst. Og han har ikke skuffet.

I startfasen

- Det har vært litt opp og ned, men jeg er fornøyd. Jeg har vel fire topp 10-plasseringer, én annenplass og ett tap i en play-off. Og hvor mange turneringer har jeg spilt? 11-12? Jeg er ganske happy med det. Jeg har en god følelse, og har ikke mer enn startet, sier Rickie Fowler til pgatour.com.

Han kommer til Transitions Championship på Innisbrook med et klart mål denne helgen.

- Hovedmålet mitt de neste ukene er å kvalifisere meg til The Masters. Jeg ønsker selvfølgelig å vinne turneringene jeg stiller opp i, men det viktigste er å få gode nok plasseringer slik at jeg får spille på Augusta, sier Fowler.

Majorturneringen, som arrangeres på Augusta National fra 8. april, samler de aller beste spillerne i verden, også Tiger Woods som gjør et etterlengtet comeback etter fire måneders selvpålagt pause.

Siste sjanse

De 50 beste spillerne på verdensrankingen er automatisk kvalifisert for deltakelse. Det er også årets turneringsvinnere. Rickie Fowler er i øyeblikket på 79. plass.

- Med godt spill de neste to helgene kan jeg komme meg inn på topp 50. Alternativt har jeg tre helger på sikre meg min første seier. Jeg håper på én av delene, og det eneste jeg kan gjøre er å gå på banen for å spille mitt beste spill, sier Fowler.

Den første runden i transitions ble unnagjort på 67 slag. Det holdt til en meget solid 5. plass etter første dag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.