Denne har de kranglet om i fire år

PATENTKRANGEL: Callaway gikk til sak mot Acushnet, som eier Titleist, første gang i 2006 om deres ProV1.

Men nå har den amerikanske domstolen avvist Callaways klager.

En rettsinstans i Delaware satte mandag en foreløpig stopper for en fireårig krangel mellom utstyrsprodusentene Callaway og Acushnet da de avviste alle Callaways anklager om patentkopiering.

Krangelen startet da Callaway i 2006 klaget sin konkurrent inn for den amerikanske patentnemda. De hevdet at Titleist, som eies av Acushnet, hadde brukt fire av deres patenterte teknologier i det som er blitt verdens mest populære golfball, Titleist ProV1. 

Fra første stund har Titleist hevdet sin uskyld. I flere omganger har de fått medhold i amerikanske PTO (Patent & Trademark Office). I siste runde hadde det offentlige kontoret satt syv ulike konsulenter på saken. Alle konkluderte med at Titleist hadde sitt på det tørre.

Callaway har imidlertid nektet å gi seg. De hevder at patentene, som de selv kjøpte fra Spalding, er benyttet for å lage den populære ballen. Titleist hevder at teknologien er egenutviklet, basert på 20 års utvikling og 74 (!) av deres egne patenter.

Nå har altså Acushnet også fått Delaware-rettens medhold. Men det gjenstår å se om feiden stopper der.

Ballkrydder: Det finnes i dag rundt 2000 patenter knyttet til golfballer. Acushnet alene sitter på 715 av disse.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.