Denne mannen kan gi bedre Kofstad-kategori

Denne mannen kan gi bedre Kofstad-kategori

GOD SESONG: Magnus A Carlsson har klart å kvalifisere seg til neste års Europatour på bare ti turneringer i det gode selskap. (Foto: All Over Press)

Espen Kofstad er allerede sikret den viktige topp 15-plasseringen på Challenge Tour. Magnus A Carlsson kan holde nøkkelen til en plass i topp-10 før onsdagens sesongklimaks.

Svensken har nemlig imponert de ti gangene han har fått muligheten på årets Europa-tour, hvor han blant annet kan skilte med en andreplass i Madeira Islands Open. Det gir ham en delt 94. plass i Race to Dubai, noe som sikret ham faste spillerettigheter i det gode selskap neste sesong.

Når en spiller kvalifiserer seg til Europa-touren, får de tilbud om å få sitt navn fjernet fra Challenge Tour sin pengeliste. Kristoffer Broberg fikk tilbud om dette da han tok sin tredje seier for året for noen uker siden, men takket pent nei i håp om å vinne touren sammenlagt.

Nå har hans landsmann Magnus A Carlsson fått det samme tilbudet, og 32-åringen har takket ja. Det medfører at det er de 21 beste og ikke de 20 beste på Challenge Tours pengeliste som avanserer til neste års Europa-tour, opplyser europeantour.com.

Kofstad, som i utgangspunktet ligger på 11. plass med 74 449 euro, vil i dermed i praksis rykke opp til 10. plass, 3 100 euro foran nestemann Chris Paisley. En topp 10-plassering har vært Kofstads mål gjennom hele sesongen, og vil sikre at han får spilt nesten alle Europatour-turneringene neste sesong. 

Norsk Golf har vært i kontakt med Kofstads trener, Mark Davies for bekreftelse på at Carlsson har takket ja til å få navnet sitt fjernet fra listene. Han sier:

- Jeg pratet med ham til morgenen i dag, og han sa ja. Men det virket fortsatt ikke helt hundre prosent. Men i utgangspunktet er Espen topp-10 denne uken, sier Davies.

Dermed blir det opp til Espen å forsvare topp 10-plasseringen. Sesongfinalen Apulia San Domenico Grand Final slår i gang i Italia onsdag. Med 330 000 euro i den samlede potten er turneringen over dobbelt så stor som forrige helgs turnering i København, der det til slutt ble en 5. plass på Kofstad.

10. plassen er med andre ord langt i fra sikret. Det er heldigvis topp-15.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.