Der han hører hjemme

LEDER IGJEN: Tiger Woods er nok en gang i posisjon til å vinne. Holder han omsider hodet kaldt løpet ut? (Foto: All Over Press)

Tiger Woods leder igjen, og hva passer vel bedre enn at det er på stedet der han har vunnet seks ganger?

En seier på PGA-touren har latt vente på seg for Tiger Woods. Han vant riktignok Chevron World Challenge i desember, men turneringen har ikke en offisiell PGA Tour-status. Hans forrige seier på PGA-touren kom i BMW Championship i september 2009, og nå ligger han an til å kunne vinne igjen etter halvspilt Arnold Palmer Invitational på Bay Hill. En seier på Bay Hill ville vært passende for Woods - han har vunnet her seks ganger, og har også hatt en comeback-seier her tidligere.

 

Da han vant Arnold Palmer Invitational i 2009, var det hans første seier siden US Open triumfen nesten ett år før, der han måtte gi seg ut sesongen på grunn av skade.

 

Fredag viste han igjen hvor solid han slår ballen for tiden ved å treffe 17 greener. Den ene greenen han misset la seg forøvrig i greenkanten. På oppskriftsmessig vis gjorde han syv birdies og resten par, og han deler nå ledelsen sammen med sør-koreaneren Charlie Wi på ti under par. De leder med ett slag på Jason Dufner og Graeme McDowell, mens formsterke Justin Rose er på femteplass, seks under par.

 

Tiger Woods har hatt flere muligheter til å vinne denne sesongen, men har rotet det vekk mot slutten av turneringene. Nå ønsker han å kjenne smaken av seier igjen før US Masters om to uker.

 

- Jeg har absolutt lyst til å vinne. Men det er lang vei igjen, det er på langt nær over. 36 hull igjen, sa han etter runden.

 

Etter runden bar det ut på driving-rangen med trener Sean Foley. Tiger varr nemlig ikke helt tilfreds med hvordan han slo ballen.

 

- Jeg slo ikke like bra som torsdag, men det var ikke så ille. Det er det som er så bra med å jobbe med Sean, mine dårlige dager er ikke så dårlige som de en gang var.

 

Fem ganger tidligere har Tiger Woods ledet på Bay Hill, og fire av gangene har han stukket av med seieren. Nå gjenstår det bare å se om han omsider klarer å holde løpet ut.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.