Der satt den, Tiger

I TETEN: Tiger Woods er i teten av The Barclays etter runde en. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Er problemene dine over, Tiger Woods?

Spørsmålene har vært mange for Tiger Woods denne uken. Skilsmisse, sluttspill, vil han klare det, vil han ikke. Torsdag kom svaret og beskjeden.

Tiger er tilbake.

Seks under par
Verdenseneren gikk sin førsterunde av The Barclays på 65 slag, seks under par. Det er hans beste runde i år. I skrivende stund, før alle er ferdig, tilsvarer det delt ledelse med Vaughn Taylor.

Tiger noterte seg for bare en bogey på runden, mens resten var enten birdies eller par. Og det er særdeles viktig for Tiger å gjøre det bra i The Barclays, med tanke på resten av sluttspillet. Han er nødt til å karre seg inn blant de 100 beste på poenglisten for å få være med videre.

Fortsetter han slik, blir ikke det noe problem.

- Det er deilig å slå ballen på denne måten igjen. Jeg har savnet det i hele år. Det føltes bra å kunne vri og vende på ballen begge veier og slå den igjennom vinden, smilte han til pgatour.com etter runden.

Fruktbart samarbeid
Han traff samtlige fairwayer med ett unntak på den tette og trange banen. Han fant også 15 av 18 greener. Arbeidet med svingguru Sean Foley ser med andre ord ut til å bære frukter.

Men bare for å kaste en lite vått håndkle på bålet til alle Tigers fans der ute som nå håper og tror han er tilbake der han var: han åpnet sterkt i The Open også i sommer, bare for å falle og falle av på ledertavlen. Men kanskje han endelig har lagt sine ekteskapelige problemer bak seg i og med skilsmissen, slik at han igjen kan fokusere hundre prosent på golfen.

Det kan slå positivt ut resten av uken.

Og resten av sluttspillet.

Det høres ikke så positivt ut for alle de andre.

Her er ledertavlen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.