Derfor bør du tilpasse køllene

I en garasje på Borre GK har PGA-pro Martin Grythe rigget opp landets mest komplette svingstudio.

– Når du først bruker noen tusen på nytt utstyr, bør du ta deg råd til dette. Å kjøpe køller rett fra hylla, kan bli et dyrt feilgrep, sier Martin.
På forhånd har han nærmest overbevist oss om kølletilpasningens fortreffelighet. Opplegget er selvforklarende. Med nøyaktig måling av ulike elementer i svingen – som svinghastighet, ballhastighet og skru – kan Borre-proen finne fram til den optimale utstyrskombinasjonen for lengre og rettere slag. ’Custom Fitting’ kaller engelskmennene det.
– Jeg åpnet i juni i fjor. Jeg hadde sett noe lignende i svenske Varberg, og bestemte meg for å bygge noe tilsvarende, forklarer han.
Så gikk han i gang med byggingen, innkjøpene, skruingen, installeringen. Quartz-lampene i taket stråler ut varme. Her står Martin Grythe med åpne garasjedører senvinters. Og jungeltelegrafen går. Siden åpningen i fjor sommer har golfere strømmet til fra Kristiansand og Lillestrøm. I jakten på flere meter er mil ingen hindring.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.