Derfor slet Choi

BACK ON TRACK: K.J. Choi er endelig tilbake i toppen av verdensgolfen. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

K.J Choi forklarer hvorfor han har slitt de siste to årene.

Forrige gang K.J Choi hadde en topp ti-plassering på PGA-touren, var han ikke bare den høyest rankede spilleren fra Sør-Korea. Han var også den eneste fra sitt hjemland som hadde vunnet på PGA-touren.

Kan klare Masters
Mye har skjedd siden Choi ble nummer tre i Northern Trust Open i fjor. Y.E Yang vant TO ganger på PGA-touren etter det (Honda Classic og PGA Championship), han klatret inn blant de beste 30 golfspillerne i verden, samtidig som Choi gikk motsatt vei. Han havnet nesten utenfor topp 100, før han gjenfant noe av sitt gamle jeg da han vant Iskandar Johor Open i sitt hjemland i oktober.

Choi, som har vunnet sju ganger på PGA-touren, er nå endelig tilbake. Han ble nummer to i helgens Transitions Championship, en turnering han allerede har vunnet to ganger tidligere. Verdensrankingen hans forbedret seg også kraftig, fra 75. til 47. plass. Det betyr at han kan kvalifisere seg for Masters, hvis han kan holde seg blant de 50 beste også om to ukers tid.

- Alt jeg kan si, er at jeg forsøkte mitt beste i dag, sa Choi etter søndagens runde, der han gikk rundt på 67 slag - søndagens beste.

- Slagene føltes bra. Jeg tar av meg hatten for Jim, fordi han spilte fantastisk. Men alt i alt - dette føles mer enn fantastisk for meg. Det overgikk alle mine forventninger, sa han ifølge pgatour.com.
Gikk ned for mye
39-årige Choi vet hvorfor han har slitt. Den tidligere vektløfteren forsøkte å forandre kroppen sin. Choi sier at problemene begynte da han i 2008 forsøkte å gå ned noen kilo, men han forsøkte å gå ned for mye, for raskt.
- Jeg hadde for mye overskuddsfett i kroppen min. Men jeg gikk ned mer enn jeg trengte, og det var ikke bra for kroppen min. Jeg mistet mye energi. Alt ble rykket ut av balansen, sier Choi.
Så Choi hyret inn en ny trener til å jobbe med fleksibiliteten, noe som førte til at han skadet ryggen sin.
- Kroppen min var ikke 100 prosent de siste to årene, innrømmer han.
Men nå har han fått mer kontroll på alt.
- Jeg kontrollerer kroppen min bedre, jeg har bedre treningsrutiner. Ryggen min er også bedre, forteller han.
Nå sikter han seg inn mot Augusta National, der han ble nummer tre i 2004.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.