Derfor spiller svenskene golf

MOSJON: Undersøkelsen viser med tydelighet at golf i Sverige er en sosial sport. (Foto: Shutterstock)

Egen helse og de sosiale verdiene betyr mest for svenskene.

Det er det svenske selskapet msoGolf som har gjennomført en undersøkelse blant 20.000 golfspillende menn og kvinner i vårt naboland. De ba golferne oppgi hvorfor de spiller golf. Deltakerne fikk lov til å oppgi mer enn én grunn.

Som en overlegen ener på resultatlista kommer «Mosjon og helse». hele 76,6% oppgir dette. På en like klar andreplass kommer «Omgang med familie og venner».

- Svarene varierte naturligvis noe mellom kjønn og alder. Det var for eksempel flere kvinner enn menn som legger vekt på «Mosjon og helse», og nesten ingen juniorer overhodet, forteller Mats Frisk til Golf.se.

Bemerkelsverdig få vektlegger det å konkurrere med andre.

- Det forteller med tydelighet at golf er en sosial sport for de aller fleste i Sverige, sier Frisk.

Her er hele listen:

Motion och hälsa 76,3% 

Umgänge med familj och vänner 67,6%.

Gillar golf som idrott 59%

Förbättra mitt spel 49,6%

Personlig utmaning 44,5% 

Bollträffen: 43,6%

Naturupplevelse: 43,4%

Träffa nya människor: 34,8%

Tävla: 27,1%

Umgänge med affärsbekanta: 16,2%


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.