Er dette en ny Tiger?

Hørt om Joseph Bramlett?

Over et tiår etter at Tiger Woods ble den første afroamerikaneren til å vinne Masters, har en annen spiller med liknende bakgrunn kvalifisert seg for PGA-touren. Joseph Bramlett heter spilleren som på suksessfullt vis klarte å sikre seg en av de forjettede 25 plassene i kvalifiseringen. Han er også den første afroamerikaneren som spiller seg inn på touren etter at Tiger Woods gjorde det.

- Jeg tror jeg aldri har hørt faren min gråte før, sa Bramlett selv etter at plassen var sikret mandag. - Dette betyr alt for meg, familien min og alle som har hjulpet meg på veien. Det er en ære.

Og parallellene til Tiger Woods er slående. Bramlett lærte seg å spille golf av sin far. Som liten gutt sov lille Joseph med en golfkølle i vuggen sin. Innen han var tre år gammel, slo han sine første baller sammen med sin far på en fotballbane i nærheten av deres hjem i Saratoga, California.

Senere ble han den yngste spilleren til å kvalifisere seg til US Amateur i en alder av 14. Senere hjalp han Stanford til å vinne NCAA-tittelen i 2007, før han ble skadet og mistet nesten to år med konkurranser.

Bramlett gikk ut fra Stanford tidligere i år, og dagen etter spilte han en treningsrunde før US Open sammen med Tiger Woods - spilleren Bramlett hadde plakat av på veggen på gutterommet da han var liten.

Mandag gratulerte også Woods sin nye venn via twitter. "Kan ikke vente med å spille sammen med ham neste år", skrev Woods.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.