- Dette er fullstendig surrealistisk

DEILIG TRIUMF: Rhys Davies koser seg med sin første triumf på Europatouren. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Rhys Davies tok sin første tittel på Europatouren søndag.

Waliseren gikk til topps i King Hassan II Trophy i Marokko, etter en sisterunde på 66 slag. Louis Oosthuizen, som ledet før siste runde, avsluttet med 70 slag, og var to slag etter totalt.
For den 24 år gamle walisereren, som kvalifiserte seg inn til Europatouren via Challengetouren i fjor, får med seg 229.160 euro for seieren.
Litt av en utvikling, med andre ord, særlig når man tenker over at han ble nummer tre i Maybank Malaysian Open og nummer seks i Abu Dhabi allerede denne sesongen.
- Jeg er litt fortumlet for øyeblikket. Dette er fullstendig surrealistisk for meg. Alt er bare tåke. Jeg fokuserte bare på å sette ballen så tett opp mot flagget som mulig, sa han til europeantour.com etter seieren.
- Det føltes som om jeg kunne senke enhver putt, og det var nok nøkkelen for meg. Jeg fant en bra hastighet på greenene, og når du har det, så huller du ut en del putter. Jeg hadde også god kontroll med svingen min i dag, la han til.
For Oosthuizen var det fjerde gang han ble nummer to på europatouren, mens Thomas Levet, Ignacio Garrido, Mikko Ilonen og Thomas Aiken delte tredjeplassen, fem slag bak.
- Jeg er litt skuffet. Jeg slet med jernene mine i hele dag, sa Oosthuizen etterpå. Men han ville ikke ta noe vekk fra Davies.
- Han spilte briljant, og det er bare å gratulere, fortsatte sørafrikaneren.
Davies er den første vinneren på Europatouren siden Bradley Dredge gjorde det i 2006, men han vil ikke snakke om Ryder Cup. Ikke ennå.
- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Dette er den første seieren, forhåpentligvis den første av mange, og jeg skal bare nyte dette nå, avsluttet Davies.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.