Dette må Westwood bli bedre på

DENNE KAREN ER BEST: Lee Westwoods vei til toppen av verdensgolfen har vært lang, men nå er han der. Og han kommer trolig til å bli der en stund. (Foto: Getty Images)

Trener Pete Cowen med klare tips til sin elev.

Lee Westwood har vært verdens beste og mest stabile spiller de to siste årene. Det har ført ham til topps på verdensrankingen, og slik han har avsluttet sesongen, er det ingenting som tyder på at han har planer om å gi fra seg førsteplassen med det første.

Trener Pete Cowen er storfornøyd med Westwoods utvikling, men han mener det spesielt er ett område engelskmannen kan og må bli enda bedre på. Og det er på og rundt greenene. Det, mener Cowen, kan sikre Westwood hans første majortittel.

- Nærspillet er det viktigste, og vi jobber med det hele tiden. Lee jobber utrettelig med det. Vi vet at hvis du ikke senker den avgjørende putten fra tre meter, så kommer du ikke til å vinne, sier Cowen til Reuters.

Cowens filosofi er aldri å forandre, men prøve å forbedre.

- Noen ganger må du gå bakover før du kan gå framover, men vi slutter aldri å forsøke å forbedre oss, uansett hva det er, sier Cowen.

Han tror majorseieren kommer til å komme for Westwood.

- Hvis du fortsetter å banke på døren, slik Lee har gjort, så vil døren til slutt åpne seg, og han kommer til å gå igjennom den. Jeg tror ikke det er en eneste bane som ikke passer ham.

I tillegg til Westwood har Cowen også ansvaret for spillere som Louis Oosthuizen og Graeme McDowell.

- Du lærer spilleren, ikke metoden. Du må forstå dine spillere totalt. Noen ganger trenger de deg ikke, fordi de spiller så bra. Andre ganger trenger de mye mer av tiden din. Det er balansegangen for en trener.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.