Disket fra årets første major

SURT: Helen Alfredsson får ikke være med i helgens Kraft Nabisco Championship. (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

For Helen Alfredsson og Maria Hjorth ble årets første major en gedigen nedtur.

Den svenske duoen fikk ikke lov til å delta, fordi de misset sine starttider i onsdagens pro-am. Offisielt er de ikke disket, men de er rett og slett tatt vekk fra startfeltet. Hva som er forskjellen, er ikke godt å vite.

Men uansett - svenskene var reserver til pro-am-turneringen, og reglene tilsier at de skal være på plass og klare til å spille dersom noen skulle trekke seg. Det gjorde Patty Sheehan. Maria Hjorth var først på listen. Da de ikke lyktes få tak i henne, var Helen Alfredson neste kvinne på listen. Da de heller ikke fikk tak i henne, gikk spørsmålet til Natalie Gulbis, som takket nei (det har man lov til å gjøre én gang per sesong, red.anm).

Ifølge Svensk Golf satt Helen Alfredson og spiste frokost da hun ble bedt om å stille til start, og hun rakk igjen ballen sin på andre tee. Men da var skaden allerede skjedd.

Etterpå var hun så opprørt at hun ikke ville svare på spørsmål.

Ifølges LPGAs regler skal reservene opplyse arrangøren hvor og hvordan de kan bli nådd. Arrangøren klarte ikke få tak i svenskene i tide, og dermed var de ute av turneringen. De forsøkte å anke, men det hjalp ikke.

- Man skal tydeligvis være klar til å gå ut umiddelbart, sukker Hjorth overfor Svensk Golf.

LPGAs nye kommisjonær, Mike Whan, er lei seg for det som skjedde.

- Det er en veldig ulykkelig historie. Helen er en venn og en veldig populær spiller på touren, og Maria har spilt veldig bra. Alle vil ha dem i startfeltet, men en regel er en regel, svarer han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.