Disse juniorene skal trene med Tutta

Disse juniorene skal trene med Tutta

Vinnerne av Suzann Skills Challenge 2016. Fra venstre: Magnus Boland Haugen, Eirik Thomassen, Madelene Stavnar, Anna Cathrine Krekling, Ida Berg. (Foto: Norges Golfforbund/Facebook)

Etter to dager med knallhard konkurranse i Suzann Skills Challenge på Soon Golfklubb sikret seks juniorer seg en tur til Orlando for å trene med selveste Suzann Pettersen.

Suzann Skills Challenge er en litt annerledes turneringsserie. For tredje år på rad, testet Tutta norske juniorer i et bredt spekter av ferdighetsøvelser. Finalen gikk av stabelen på Soon Golfklubb i Akershus.

Til slutt var det følgende seks spillere som sikret seg en treningsøkt sammen med tidenes beste norske golfspiller:

Madelene Stavnar, Vestfold GK

Ida Berge, Sola GK

Anna Cathrine Krekling, Bærum GK

Heine Tangerås, Fana GK

Magnus Boland Haugen, Haga GK

Eirik Thomassen, Moss & Rygge GK

Lørdagen begynte med «speed golf» på korthullsbanen, balanseøvelser og en stresstest inspirert av TV-serien «Mesternes Mester». Dagen etter var det grytidlig opp om morgenen, og fra klokken 07.00 til 15.00 ble de testet i en rekke golfrelaterte øvelser. Deretter måtte de bytte fra golfklær til treningsklær, og løp i 45 minutter rundt treningsfeltet og tilbake til puttinggreenen for presisjonsøvelser med høy puls.

I følge Soon Golfklubb sine nettsider var det flere av klubbens medlemmer som stusset over at ungdommene ikke konkurrerte noe mot hverandre på golfbanen.

– Vi trener og tester ferdigheter på greenen, fra bunker, korte og lange slag - og ikke minst det mentale. Det er ikke noen forskjell på hva disse unge finalistene her og vanlige hobbygolfere bør trene på. Forskjellen er at disse trener mye mer, svarer junior-coach i NGF, Niklas Diethelm til soongolf.no.

Årets utgave av Suzann Skills Challenge startet med én kvalifisering i hvert av de seks turneringsområdene, med plass til åtte gutter og fire jenter født mellom år 2000-2003 i hver kvalifisering.

I de regionale kvalifiseringene konkurrerte spillerne mot hverandre i åtte ulike golføvelser i løpet av fem timer, hvor spillerne fikk rangeringspoeng etter plassering i de ulike øvelsene.

Kvalifiseringen kulminerte i en niende og avgjørende øvelse den siste timen, hvor spillerne scoret poeng i en konkurranse som involverte løping og putting.

– Skal du bli best må du både ha ferdigheter og riktig innstilling. Behersker du øvelsene i Suzann Skills Challenge vil det uansett bedre spillet ditt. De aller råeste skal få bryne seg på meg her i Orlando, sa Tutta før Suzann Skills Challenge slo i gang.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.