Disse kan bli årets spiller

KONGESESONG: Matt Kuchar har virkelig imponert i 2010-sesongen. Stikker han av med tittelen Årets Spiller også? (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Kandidatene for årets spiller på PGA-touren er nå klare.

Tiger Woods kåringen i fjor. Faktisk er saken den at siden vi bikket over på 2000-tallet, har bare to andre spillere enn Tiger blir Årets Spiller - Vijay Singh (2004) og Padraig Harrington (2008).

Tiger er ikke engang med blant kandidatene for 2010, forståelig nok, men her er de:

ERNIE ELS: Vant World Golf Championships-CA Championship og Arnold Palmer Invitational. Ledet FedExCup før sluttspillet begynte.

JIM FURYK: Vant FedExCup totalt, etter blant annet å ha stukket av gårde med tittelen i The Tour Championship. I tillegg vant han Transitions Championship og Verizon Heritage.

DUSTIN JOHNSON: Vant også to turneringer i 2010 - AT&T Pebble Beach National Pro-Am og BMW Championship. Ble blant de ti beste i to majorturneringer.

MATT KUCHAR: Vant The Barclays og ble nummer to i FedExCup totalt. Vant pengelisten, hadde flest topp ti-plasseringer og det laveste scoresnittet av samtlige. To topp ti-plasseringer i majorsammenheng hadde han også.

PHIL MICKELSON: Vant sin 38. turnering og sin fjerde majortittel i Masters, ble blant de 15 beste i FedExCup for fjerde år på rad, og hadde fem andre topp ti-plasseringer.

Prisen blir bestemt av PGA-spillerne, det vil si av de spillerne som spilte i minst 15 turneringer i 2010. Vinneren blir kunngjort 4. desember. Ingen av kandidatene er tidligere blitt kåret til Årets Spiller.

2011-sesongen begynner for øvrig med Hyundai Tournament of Champions 6.-9. januar på Hawaii.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.