Disse kan vinne 62 millioner

Hvem er hot og hvem er not? Her får du svaret.

Det er bare 30 spillere som får delta i FedEx-sluttspillets siste turnering - The Tour Championship i Atlanta. Vinneren av hele sluttspillet får med seg den forjettede premiepotten på ti millioner dollar, en sum som kan ta pusten fra de fleste. Med mandagens dollarkurs skulle det tilsi rundt regnet 62 millioner norske kroner.

Spillerne som er blant de fem beste på rankingen før den avsluttende turneringen, er alle sikret å vinne potten hvis de vinner. Det spiller altså ingen rolle hvordan de andre fire gjør det.

Dustin Johnson, som vant BMW Championship søndag, tok seg inn på andreplass. Paul Casey er også inne på topp fem nå. De siste tre er Matt Kuchar, Charley Hoffman og Steve Stricker.

- Du ønsker definitivt å være blant de fem beste, fordi hvis du vinner og du er blant de fem beste, så får du ti millioner dollar. Det hadde sett fint ut på kontoen, smilte Dustin Johnson søndag kveld.

De andre 25 spillerne i startfeltet har også sjansen til å vinne hele greia, men det er avhengig av hvordan ledertavlen ellers ser ut søndag om to uker.

Uansett hvem som vinner, blir det en ny FedEx-mester denne gangen. Regjerende mester Tiger Woods klarte aldri å sikre seg nok poeng til å bli blant de 30 beste. Det gjorde heller ikke 2008-mester Vijay Singh.

Hvem kom seg inn blant de 30 beste, da?
* Kevin Na. Begynte forrige uke på 41. plass, men tredjeplassen i BMW Championship betyr at han nå er nummer 20.
* K.J Choi. Klatret fra 52. til 23. plass i og med tredjeplassen i helgen.
* Ryan Moore. Fra 58. til 26. plass. Sa etterpå at han endelig spilte bra på det rette tidspunktet i og med sin delte tredjeplass.
* Camilo Villegas. Ble nummer 11 søndag, og det var godt nok til å klatre fra 33 til 25. plass.

Hvem hoppet ut av topp 30, da?
* Bill Haas. Gikk to over par søndag, med to bogeys på sine seks siste hull. Falt fra 28. til 31. plass på FedEx-listen.
* Rickie Fowler. Slo innspillet sitt på det siste hullet i en hindring, fikk en bogey. Falt fra 25. til 32. plass.
* J.B Holmes. Begynte med 77 torsdag, avsluttet med 78 søndag. Falt fra 24. til 34. plass.
* Rory McIlroy. Ga seg selv aldri en sjanse med åpningsrundene på 76 og 74. Falt fra 29. til 36. plass.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.