Dobbel ligaglede for Hakadal

SUKSESS: Vinnerlaget Hakadal Elite erkjente at de hadde en bitteliten fordel av å spille på egen bane. Fra venstre: Johnny Engebretsen, Tor Oddvar Torve, Tim Andre Wilkinson og Michael Wahl. Foto: Ann-Sophie Stene

Søndag gikk finalen i Golfliga av stabelen på Hakadal GK. Vertskapsklubben kunne smile av flere grunner.

Dette er andre året Golfliga arrangeres, men første gang med landsfinale. Hakadal GK var åsted for finalerundene lørdag og søndag, og klubbens eget lag klinket til og tok seieren på strak arm.
Markedssjef i klubben og en del av vinnerteamet, Tor Oddvar Torve, forteller:
- Først og fremst har arrangementet vært stort og morsomt sosialt sett. Hele 16 lag fra hele landet stilte i finalen, og det har vært topp stemning og konkurranseånd fra første stund, smiler han fornøyd.
 
Vant på hjemmebane
Torve vant kalaset i samspill med Johnny Engebretsen, Tim Andre Wilkinson og Michael Wahl under lagnavnet Hakadal Elite. Antall slag var 253. På andreplass kom Bjørnefjorden GK (bedre kjent som Andy Cap) med 256 slag, mens Losby GK (Gråtassene) tok tredjeplass med 264 slag.
Ettersom finalen gikk over to dager og vinnerlaget lå ett slag under etter lørdagens spill, var seieren aldri helt i lomma. Det bidro til ekstra spenning og skjerping blant spillerne under søndagens runde.
 
Åpen for alle
Golfliga er et seriespill, og kan sammenlignes med seriespill i fotball der en deltar på både hjemmekamper og bortekamper. Enkelte har lag bestående av opptil åtte personer, og dermed fins det alltids fire som har mulighet til å spille.
Thore Wilhelmsen, spill- og dommerkonsulent i NGF, forklarer:
- Påmeldte lag trekkes i geografiske puljer á syv lag. Hvert lag skal spille tre hjemmekamper og tre bortekamper i løpet av sesongen, og samtlige kamper blir terminfestet med bane og dato.
Hensikten er å lage en uhøytidelig og sosial konkurranseform. Å spille på lag er morsomt.
- Golfliga er en annerledes, og fremfor alt morsom, måte å spille turnering på. Det sosiale aspektet er sterkt til stede, og vi har hatt mye moro sammen gjennom hele helgen, fastslår han.
 
Flott vær på flott bane
Hakadal GK åpnet sin 18-hullsbane i 2006. Klubben har 1700 medlemmer, og banen slynger seg vakkert innover det kuperte landskapet kledd i vakre høstfarger. Torve slår ut armene:
- Selv nå i september er det topp forhold på banen. Gjennom sesongen har vi hatt 20.000 greenfeegjester, en formidabel økning fra i fjor. Men det er alltid ekstra hyggelig å bli beæret med å arrangere konkurranser som dette. Og selvsagt stikke av med seieren attpåtil, understreker han smørblidt.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.