Dobbel stas for Villegas

LIKE I MYE: De er ganske like i utseende, Manuel (bildet) og Camilo Villegas, men enn så lenge er det store kontraster i hverdagene deres. Bortsett fra denne uken. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Det er stor forskjell på Camilo og Manuel Villegas. Eller?

Eldre brødre har som alle fordeler. De får anledning til å erfare ting først. De er som regel bedre fysisk, i hvert fall fram til et visst punkt. Sånn er det bare.

- Han slår meg faktisk ganske ofte. Og hver gang han gjør det, sier jeg til ham: "du må stole på deg selv. Du må innse at du er mye bedre enn du tror".

Kontraster
Ordene tilhører Camilo Villegas, bare dager før han slår ut i St. Jude Classic. Det samme Camilos yngre bror Manuel. Det er første gang brødrene deltar i samme turnering på PGA-touren.

Mens Camilo er ranket som verdens 15. beste golfspiller for øyeblikket, og har vunnet tre ganger på PGA-touren, går det ikke fullt så bra med Manuel. Han har bare klart cuten i to av seks turneringer på Nationwide Tour denne sesongen. Året før spilte han bare i to turneringer, og klarte ikke cuten i noen av dem.

Men selv om suksessen har latt vente på seg, har han fått alle muligheter til å oppleve hvordan man skal oppnå den. Camilo og Manuel bor nemlig sammen. De ser hverandre imidlertid ikke mer enn 5-6 uker i året, riktignok, på grunn av begges turneringer her og der, men Manuel mener broren har vært uvurderlig for ham.

- Han har vært min mentor. Han har hatt mye suksess og lært meg hvordan man skal spille dette spillet, og hvordan man skal forberede seg, sier Manuel Villegas.

På rett vei
Og deler av forberedelsene går på å stole på og tro på seg selv.

- Jeg kan forstå at det er vanskelig å være Camilos lillebror, men han er veldig uavhengig. Han ønsker å gjøre det på egen hånd. Han vet det tar tid, krever hardt arbeid og han innser at ingenting kommer gratis, sier Camilo.

Han tror broren er på rett vei.

- Jeg håper at han har status på Nationwide Tour mot slutten av året, og at han snart kan bli med meg på PGA-touren.

Manuel Villegas går i ball med Jerod Turner og Cameron Percy, mens broder Camilo skal spille med Michael Bradley og David Toms. Henrik Bjørnstad deltar også i helgens turnering. Han skal spille med Steve Wheatcroft og Martin Flores.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.