Dobbelseier for Tseng

MESTERLIG: Yani Tseng var best da det gjaldt som mest søndag ettermiddag. (Foto: Robert Laberge, Getty Images)

Yani Tseng hadde to gode grunner til å juble søndag kveld.

Yani Tseng tok sin tredje seier for året med en sisterunde det luktet svidd av.

Ikke bare gikk hun til topps i P&G NW Arkansas Championship. Hun klatret også øverst på verdensrankingen med to poengs margin ned til Ai Miyazato. Før helgens turnering lå Tseng på femteplass.

Snakket til ballen
Sisterunden hennes var på 65 slag, og det ble til slutt ett slag bedre enn Michelle Wie.

- Etter ni hull følte jeg at jeg ikke kjempet, det føltes ikke som om jeg virkelig ville vinne denne turneringen. Så etter ni hull skrev jeg ned ting som "jeg kan klare dette" i baneguiden min. Bare snakk til ballen og føl at du virkelig, virkelig vil vinne denne turneringen.

Etter det ble det birdie på hull 11, 12, 14 og 15, før hun sikret seieren med en birdie også på det siste hullet.

- Det ble bra på back nine, men jeg var veldig, veldig nervøs. Hver gang jeg vinner, er så jeg nervøs.

Før sisterunden lå Tseng tre slag bak Wie.

Suzann skuffet
- Yani spilte fantastisk. Jeg hang med, senket en del gode putter, men det var bare ikke nok. Med tanke på at jeg ikke følte meg helt komfortabel hele uka, så gjorde jeg det ganske bra. Det var moro. Jeg er klar for litt fri nå, men dette er herlig, sa Wie.

Det ble ingen ny topplassering på Suzann Pettersen, etter at hun avsluttet turneringen med en runde på par. Det betydde en delt 23. plass og knappe 18.600 dollar i premiepenger.

Marianne Skarpnord hadde en glimrende start søndag, var tre under par etter sju hull, men så kom det en dobbel på hull åtte og fire bogeys til på vei inn. Dermed endte hun på en delt 65. plass. 4269 dollar i prispenger er ikke veldig mye å ta med seg.

Kilde: lpga.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.