Dommerdrama dolket Dustin

TO SLAG: Dustin Johnson grunnet køllen i det han bare trodde var et område uten gress. Det viste seg å være en bunker... Foto: All Over Press

Bunker-baluba knuste Johnsons seierssjanse på sistehullet i PGA-mesterskapet.

Etter omspill sto til slutt Martin Kaymer igjen som vinner av årets siste majorturnering, men det største dramaet utspant seg da Bubba Watson og Kaymer satt i delt ledelse i klubbhuset, 11 slag under par.

På siste tee sto Dustin Johnson, 12 under par, med ett slags ledelse. Utslaget til 26-åringen gikk langt ut til høyre og fant en av de over 1000 bunkerne på Whistling Straits.

Men var det en bunker? Det trodde tydeligvis ikke Dustin Johnson, som grunnet køllen (berørte sanden) før han slo seg opp mot greenen, bommet det han trodde var den vinnende putten, og dyttet ballen i hullet til bogey og omspill.

Trodde han. Trodde alle.

Men på vei opp for å levere scorekortet ble amerikaneren kontaktet av én av dommerne. I ti minutter var alt uvisst før den endelige dommeravgjørelsen ble kringkastet til publikums vrede.

Dustin Johnson ble ilagt to straffeslag. Sandområdet var definert som bunker. Til tross for at dette var et område som publikum sto i. Til tross for at det ikke var noen rake på stedet eller andre tydelige markeringer.

Dermed var Dustin Johnson ute av omspillet.

- Det var aldri i mine tanker at dette var en bunker. Jeg trodde det bare var et område uten gress. Dette er naturligvis en forferdelig måte å avslutte på. Dommerne avgjør. Jeg må bare takle det, sa en knust Dustin Johnson etterpå.

Fram til avslutningen på Whistling Straits søndag kveld var han mest kjent for sin kollaps på avslutningsrunden i US Open tidligere i år. Johnson ledet da med tre slag før de siste 18 hullene, men ødela alt med en avsluttende 82-runde.

Søndag kveld fikk 26-åringen en ny ting å bli kjent for.

For mens Johnson ble stående i garderoben å svare på spørsmål foran flere titalls mikrofoner, gjorde Martin Kaymer og Bubba Watson opp seg i mellom om seieren.

I omspill over tre hull viste Kaymer seg som den sterkeste. Da Watson slo i vannet på hull 18, benyttet tyskeren muligheten til å vinne sin første major.

Men det vil ta noen dager før turneringen huskes for annet enn dommeravgjørelsen på det siste hullet.

Mesterskapet kunne gitt oss den nest eldste vinneren i PGA-mesterskapets historie. Julius Boros var 48 år, fire måneder og 18 dager da han vant i 1968. Søndag lå 47-årige Steve Elkington an til å gjøre det samme, men falt ut av seierskampen på avslutningshullene.

Vi kunne også fått den yngste vinneren av en major på 100 år. 21-årige Rory McIlroy var i delt ledelse da bare fire hull gjensto, men småtrøbbel på greenene felte den unge nordirens vinnerforsøk.

For Nick Watney, som ledet turneringen med tre slag før siste runde, ble det dagen da virkelig kladdet. Watney spilte de første ni hullene hele sju slag over par (!), og kom aldri tilbake.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.