Donald + Davis = thriller

NYDELIG SVING: Få svinger mykere og finere enn Luke Donald. Nå er han på seiersjakt i Madrid. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Det blir et rotterace under søndagens avslutning av Madrid Masters.

Luke Donald og Rhys Davies, som begge spilte tidvis blendende golf lørdag, deler ledelsen på 16 under par før siste rundes spill utenfor den spanske hovedstaden.

Donalds forrige seier på Europatouren kom i European Masters i 2004, mens Davies allerede har en seier fra før av i år (Trophée Hassan II). Duoen er to slag bedre enn gjengen som jager bakfra.

Dersom Luke Donald skulle vinne eller bli nummer to i helgen, blir han den fjerde briten blant de ti beste på verdensrankingen. Fra før av er Lee Westwood, Ian Poulter og Paul Casey inne på topp ti.

Å vinne denne uken vil bety mye for Donald, særlig siden han ikke klarte det under BMW PGA Championship sist uke, da han ledet før den siste runden.

- Å komme tilbake fra skuffelsen sist uke, og være med i teten her, viser hva jeg er laget av, mener Donald.

Italienske Francesco Molianari er to slag etter på tredjeplass. Langtslående Alvaro Quiros er nummer fire etter en runde på 64 slag. Han ligger i god posisjon til å ta sin andre seier på hjemlig grunn denne måneden. Tidligere i mai vant han Spanish Open.

Eirik Tage Johansen falt 14 plasser lørdag, etter en runde på par. Han er på delt 57. plass før den siste runden.

Kilde: europeantour.com.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.