Donald jager historisk dobbel

KJENT SYN: Luke Donald har vunnet mye denne sesongen. Nå kan han vinne enda mer. (Foto: Warren Little, Getty Images)

- Det er fint for meg å ha noe å jage etter, sier verdensener Luke Donald.

Det er liten tvil om at Luke Donald har vært verdens klart beste golfspiller i 2011-sesongen. Flere turneringer (tre) har han vunnet, han misser så godt som aldri cuten, og han har mange topp ti-plasseringer å se tilbake på - både i Europa og i USA. Han leder Race to Dubai soleklart, og han ligger på en 4. plass når det gjelder FedExCup.

Sistnevnte sluttspil begynner denne uka med The Barclays, og Donald er, naturlig nok, en av favorittene til å vinne hele skiten. Gjør han det, får han en bonus på ti millioner dollar - bonusen Jim Furyk stakk så mesterlig av med i fjor.

Ingen har klart å være best både på Europatouren og PGA-touren i en og samme sesong, og Donald har med andre ord en gyllen sjanse til å bli historisk.

- Jeg føler at jeg har mye å spille for. Jeg har hatt et veldig bra år så langt, jeg har vært veldig stabil. Jeg liker å spille mot de beste spillerne, jeg tror det hever spillet mitt, sa Donald i forkant av torsdagens turnering.

Men det er ikke pengene som driver engelskmannen, snarere muligheten til å stikke av med pokaler.

- Det er mye viktigere for meg, og jeg er i en posisjon nå hvor jeg kan klare det.

De 100 beste spillerne på rankingen får være med i Deutsche Bank Championship i Boston, mens de 70 beste får være med videre til BMW Championship. De 30 beste er kvalifisert til FedEx-finalen The Tour Championship.

- Det er en motiverende faktor. Jeg har jobbet hardt den siste uka, og det er fint å ha noen ting å jage etter, og det gjør det hele enda mer meningsfylt, sier Donald.

Briten spiller første runde av The Barclays sammen med Phil Mickelson og Keegan Bradley.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.