Donald skeptisk til systemet

KRITISK: Luke Donald setter spørsmålstegn ved kvalifikasjonssystemet til Ryder Cup. Foto: All Over Press

Luke Donald ønsker en overhaling av kvalifikasjonssystemet til Ryder Cup.

Det til tross for selv at han selv har blitt valgt ut til laget av kaptein Colin Montgomerie.
Donald, Padraig Harrington og Eduardo Molinari ble søndag lansert som de tre siste spillerne Montgomerie har valgt ut til å representere Europas ære i Wales 1-3 oktober.
Dette betyr at nummer åtte i verden, Paul Casey fra England ikke får være med. Også nummer 23 i verden, Justin Rose som har vunnet to turneringer på PGA-touren i år samt en topp ti-plassering i The Open ble utelatt av den skotske kapteinen.
- Europatouren trenger en gjennomgang av systemet, uttaler Luke Donald som under søndagens runde av The Barclays fikk vite at han selv var inkludert i den europeiske troppen.
Beskytter Europatouren

- Jeg forstår at de forsøker å beskytte Europatouren, men de beste europeerne ønsker å teste seg mot de beste i verden i USA og de burde ikke bli straffet for det. 

Enkelte kritikere hevder at systemet hindrer den europeiske siden blir like sterk som den kunne være fordi altfor mye vekt er gitt til prestasjoner på Europatouren. Donald, Casey og Rose har alle tilbragt tore deler av sine sesonger som spillere på den amerikanske PGA-touren.

Alle de tre spillerne prioriterte helgens FedEx Cup-turnering The Barclays i USA fremfor Johnnie Walker Championship i Skotland. Avgjørelsen møtte motstand fra folk som sår tvil om deres engasjement for Europa.

Mens Paul Casey legger skylden på ribbeinsskaden han slet med under fjorårssesongen for at han ikke ble valgt ut til laget, skylder Rose kun på sitt eget spill.
- Uheldigvis var det to som måtte bli utelatt, og til syvende og sist er det vår egen feil at vi ikke ble kalt opp.
Ian Poulter som selv har blitt valgt ut til laget har medfølelse for sine to landsmenn.

- Jeg vet hva de går gjennom for jeg har vært der selv. Men man må bare reise seg opp igjen og prøve på nytt. De har heldigvis alderen på sin side og får nok av muligheter i fremtiden.

Kilde: BBC


Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.