Donald troner igjen

ENER IGJEN: Luke Donalds periode som verdenstoer ble kortvarig. Nå er han verdens beste atter en gang. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroys periode på toppen av verdensrankingen ble kortvarig. Søndag klatret Donald til topps igjen.

De siste par ukene har det vært mye fokus på Rory McIlroy som ble tidenes nest yngste verdensener etter seieren i Honda Classic. Søndag sørget Luke Donald for at gleden ble kortvarig, da han beseiret Jim Furyk, Robert Garrigus og Sang-moon Bae i omspill i Transitions Championship.

 

I omspill trengte han bare ett hull på å slå sine tre motstandere, etter å ha slått syverjernsinnspillet fra roughen til to meter fra hullet. Birdieputtens adresse var det aldri noen tvil om.

 

- Jeg tror mange mente av min fjorårssesong var…kanskje ikke en bagatell, men de trodde ikke at jeg kunne klare det samme i år. Forhåpentligvis klarer jeg å bevise at de tok feil, sa Donald. 

 

Ettersom Rory McIlroy og Luke Donald tar pause fra golfen frem til Masters i april er sistnevnte garantert å være verdensener når årets første major slår i gang. McIlroy nølet ikke med å gratulere engelskmannen da seieren var sikret søndag.

 

- Jeg nøt det så lenge det varte! Gratulerer til Luke Donald. Imponerende forestilling, skrev han på sin Twitter-profil søndag kveld.

 

For Ernie Els var søndagen en eneste stor skuffelse. På det 16. hullet lå han i tet og hadde en birdieputt på fire meter for å dra i fra. Den misset han, og på de to siste hullene avsluttet han med to meget kostbare bogeys. De sørget ikke bare for at han ikke kom med i omspillet, men også at han kanskje ikke kommer med til US Masters. Det er de 50 beste på verdensrankingen som kvalifiserer seg til turneringen, og Els er i skrivende stund nummer 62 på rankingen. Det betyr at han må vinne på Bay Hill neste uke eller Houston Open uken etter for å spille Masters.

 

- Det kommer til å bli vanskelig. Jeg spiller god golf for tiden, og jeg må sikte på å vinne de neste to ukene, måtte han skuffet konstatere.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.