Dramatisk da Furyk vant

SJELDENT SYN: Mye måtte ut da Jim Furyk vant The Tour Championship søndag kveld. (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

67 millioner grunner til å smile for Jim Furyk.

For en dramatikk det ble på den avsluttende dagen av The Tour Championship. Jim Furyk, Nick Watney, Retief Goosen, Luke Donald, Paul Casey, Charley Hoffman, Matt Kuchar - alle hadde på ulike tidspunkt av sisterunden søndag kveld muligheten til å bli ti milioner dollar rikere, og for alle handlet det om å gjøre jobben for sin egen del, ikke stole på at andre hjalp dem.

Spennende
Til slutt ble det Furyk som vant både turneringen og FedEx-bonusen, men ikke uten en solid porsjon dramatikk på de siste hullene. For selv om han gikk til ti under på det 15. hullet og hadde en tre slags ledelse før de tre siste hullene, noterte han seg for bogey på de to neste. Og da utslaget på det lange par tre-hullet på 18 gikk i bunkeren, var det mange som tenkte ny bogey og omspill med Luke Donald.

Men Furyk, som har vært iskald og imponerende fra sanden hele uken, slo seg opp til innenfor en meter fra koppen, og senket putten. Og det mens det høljet ned.

Seieren i turneringen var verdt 1.350.000 dollar. Så kom altså bonusen på ti millioner dollar på toppen. Nesten 70 millioner norske kroner til sammen, altså.

Skrek og jublet
Og sjelden har man sett Jim Furyk juble så intenst som han gjorde da ballen lå i koppen. Han knyttet neven og skrek. I seiersintervjuet etterpå var han også en smule rørt, da han ble bedt om å snakke litt om hva støtten fra familien betyr og har betydd for ham.

Det er første gang i Furyks karriere at han vinner tre turneringer i løpet av en sesong. Nå blir han trolig årets spiller også, i tillegg til at han klatret til femteplass på verdensrankingen.

Matt Kuchar ble nummer to i sluttspillet, og tok med seg en bonus på tre millioner dollar. Donald ble nummer tre (fikk to millioner dollar).

- Det har ikke helt sunket inn, for å være helt ærlig. Jeg pleier ikke å være tapt for ord. Tre seire er veldig, veldig spesielt for meg. Jeg har alltid lagt stor vekt på å vinne turneringer. Jeg var veldig skuffet i '08 og '09 da jeg ikke vant, og vi snakket en god del om det. Å da snu det hele rundt og vinne tre ganger, det er veldig spesielt.

Rett til Ryder Cup
Nå skal han rett til Wales for å spille Ryder Cup. Men Furyk tror ikke det blir vanskelig å omstille seg.

- Det er min favoritt-turnering. Hvis jeg ikke spiller bra, har det ingenting med at jeg mentalt fraværende å gjøre. Jeg elsker Ryder Cup. Det betyr alt i verden for meg. Jeg er klar for å dra til flyplassen og møte lagkameratene mine.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.