Drøbak arrangerer NM for funksjonshemmede

Drøbak arrangerer NM for funksjonshemmede

Trygve Steinar Toskedal Larsen (45) deltar i NM for døve og funksjonshemmede i helgen, og er en av favorittene i klasse A for funksjonshemmede. (Foto: NGF)

Lørdag og søndag arrangeres det NM i golf for funksjonshemmede på Drøbak Golfklubb.

(Pressemelding fra Drøbak GK)

Totalt stiller et tyvetalls golfspillere i tre klasser – ên for døve, og to klasser for funksjonshemmede – med blant andre den bevegelseshemmede multiidrettsmannen Trygve Steinar Toskedal Larsen (45) med hcp 7 i klasse A.  

Han mistet det ene beinet i en motorsykkelulykke i 2001, men har senere markert seg i en rekke vinter- og sommeridretter – blant annet i golf

Den ene av to deltagere i klassen for døve er årets norske bronsevinner fra Deaflympics, 23 år gamle Andrea Hjellegjerde.

Turneringen, som arrangeres av Norges Golfforbund, starter med såkalt innspill – hvor spillerne gjør seg kjent med banen – fredag 18. august.

Denne dagen kan også spillere, som ikke allerede er kvalifisert, spille kvalifiseringsrunde. Lørdag spilles så den første 18-hullsrunden, fulgt av en 18-hulls finalerunde søndag 20. august.

Turneringen spilles i fire klasser; slagspill uten handicap og slaggolf med handicap, for henholdsvis funksjonshemmede og døve. Damer og herrer spiller i samme klasse, og beste dame i hver klasse premieres. Høyeste hcp for deltakelse er 36.

En forutsetning for å få en plassering i NM for funksjonshemmede og døve 2017 er at man har gjennomført Antidoping Norge sitt e-læringsprogram «Ren Utøver» på www.renutover.no før turneringen starter. Dette dokumenteres med utskrevet kursbevis.

NB! Oppdatert onsdag: I klassene for døve er det dessverre ikke nok deltakere til det kan kåres en norsk mester.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.