Drøbak GK fikk støtte til minigolfanlegg

Drøbak GK fikk støtte til minigolfanlegg

Drøbak GK har fått 55 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til innkjøp av et ni-hulls minigolfanlegg. 

Deler av minigolfanlegget hadde sin premiere under barnas dag på Bluesfestivalen, og nylih ble det også tatt i bruk under Frogn kommunes aktiviteter for barn i Badeparken i Drøbak.

Neste år vil minigolfanlegget være komplett for bruk både ved golfhuset på nordre Belsjø, og i forbindelse med messer og arrangementer hos Drøbak Golfklubb.

Tidligere i vår ble sjekken overlevert av banksjef Britt A. Øvretvedt ved DNB i Ski til daglig leder Jens Gilboe og klubbsekretær Heidi Beldring i DGK:

– Vi skal bygge et nytt minigolfanlegg beregnet på familier, barn og unge – friske, som funksjonshemmede – ved øvingsgreen ved klubbhuset på Nordre Belsjø, sier klubbsekretær Heidi Beldring i DGK, og forteller at anlegget blir mobilt, slik at klubben også kan flytte det rundt og ta det med seg når klubben reiser rundt i nærområdet:

– De siste to årene har vi deltatt i «Grenseløs skoleidrettsdag i Follo» i Ski alliansehall, sier Beldring, og forteller at her kommer det barn og unge med funksjonshemninger fra Follo-skolene:

– Barna har vært svært entusiastiske, og spesielt har det vært populært å «få ballen i hullet» på putting-greenen.

Øker satsingen på barn og unge

De siste årene har DGK satset spesielt på barn og unge – både friske og funksjonshemmede. Klubben arrangerer hvert år flere golfkaruseller og golfcamper for de yngste, og deltar sammen med gruppen Golf Grønn Glede blant annet på Sunnaas-dagene, hvor klubben viser hva den kan tilby personer med ulike funksjonshemninger. 

– Det nye minigolfanlegget blir et verdifullt tilskudd til dette arbeidet, sier Heidi Beldring.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.