Dropper Furyk-regel

FORSOV SEG: Jim Furyk gjør neppe tabben fra sist uke om igjen, selv om han nå altså ikke vil bli like hardt straffet for det - om det skulle gjenta seg. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Denne regelendringen er nok Jim Furyk glad for.

Regelen som førte til at Jim Furyk ble disket sist helg, er nå suspendert for resten av sesongen. Det kunngjorde PGA-boss Tim Finchem tirsdag.

Furuk forsov og var 20 sekunder for sent ute til start på sin pro-am-runde dagen før The Barclays. Heretter, hvis en liknende situasjon skulle oppstå, vil hendelsen bli håndtert som "dårlig oppførsel". Kommer en spiller for sent, må han likevel spille pro-am-runden, og han kan bli nødt til å stille opp på ytterligere sponsortilstelninger.

En spiller som går glipp av hele pro-am-runden vil fortsatt bli ansett som disket for resten av turneringen, med mindre han har fått lov på forhånd.

Finchem har bedt de såkalte Player Advisory Council og Player Directors om å evaluere pro-am-reglene for å finne ut om de bør justeres slik at spillerne fortsatt kan stille opp og gjøre sine pro-am-plikter, uten å stå i fare for å bli diskvalifisert.

Saken vil bli diskutert på et styremøte i november.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.