Duket for Masters-thriller

EN BRITE I FOKUS: Lee Westwood har spilt seg til en fantastisk posisjon før siste runde av Masters. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

For en avslutning det blir på årets Masters.

Publikum fikk virkelig valuta for pengene under lørdagens spill på Augusta. Phil Mickelson gjorde to eagles på rad, Fred Couples chippet inn for eagle rett foran Lefty, Ricky Barnes chippet inn for birdie rett bak, Tiger Woods kom i gang med tre birdies på rappen på back nine - i det hele tatt - det var nok å juble for.
Massive jubelrop
- Det var vanskelig å vite hva som skjedde, fordi det var jubelrop samtidig over hele banen. Det var en morsom opplevelse å se forandringene på ledertavlen, smilte Mickelson etter sin 67-runde. Det betyr at han går i lederball sammen med Lee Westwood, som er 12 under par etter tre runder. Mickelson er ett slag bak.
Westwood må kunne sies å være i sitt livs form. Han gjorde bare en bogey på hele runden lørdag, og virker så kald, så rolig.
- Jeg tror jeg er klar, sa engelskmannen selv etter runden på 68 slag. Han tenkte naturligvis på sjansene til å vinne sin første major.
Og han bør være klar for utfordringen som kommer søndag. Rett bak følger K.J Choi og Tiger Woods, begge på åtte under par. De kommer til å slå ut rett foran lederballen.
Iskald putter
Tiger hadde ingen lett dag på banen lørdag. Putteren hans var iskald - lenge. Mens han ikke hadde en eneste treputt verken torsdag eller fredag, ble det tre av dem lørdag. Mange tenkte nok at det var prov på at verdenseneren er noe rusten etter sitt fem måneder lange avbrekk, men på sedvanlig Tiger-vis kjempet han seg tilbake til en ny runde på to slag under par. På et tidspunkt var han sju slag bak teten, men fire slag er definitivt innen rekkevidde. I hvert fall når du heter Tiger Woods.
- Alle har savnet Tiger på golfbanen det siste halve året, og han er der oppe på ledertavlen. Phil er der oppe også. Du har verdens beste, nest beste og fjerde beste blant de fire beste. Det er en bra ledertavle, synes jeg, mente Westwood.
Poulter skuffet
For Ian Poulter ble det en skuffende dag. Han gikk rundt på 74 slag, etter å ha ligget i delt ledelse med Westwood før lørdagens spill.
Tiger Woods har for øvrig aldri vunnet en major når han ikke har ledet før siste runde.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.