Eagle i omspill sikret Engzelius' første proffseier

Eagle i omspill sikret Engzelius første proffseier

STOLT VINNER: Marita Engzelius med beviset på at hun har tatt karrierens første proffseier. (Foto: Symetra Tour)

Endelig løsnet det for Marita Engzelius! I en høydramatisk innspurt klatret hun til topps i årets siste Symetra Tour-turnering. Med en eagle i omspill tok hun karrierens første profesjonelle seier.

Marita Engzelius sørget dermed for en fantastisk avslutning på sin 2014-sesong på Symetra Tour, og en av årets definitivt største norske golf-prestasjoner.

 

Engzelius startet søndagens avslutningsrunde av Symetra Tour Championship fire slag bak den canadiske lederen Maude-Aimee LeBlanc, og viste at hun var å regne med i kampen om seier med to birdies tidlig i runden. Engzelius rundet på to under par, og fikk en perfekt start på back nine med to nye birdies på hull 10 og 11.

 

På hull 12 tapte hun dagens første slag, men kontret umiddelbart med sin femte birdie på hull 13. Dessverre tapte hun et nytt slag med enda en bogey ti minutter senere.

 

Etter den mildt sagt innholdsrike starten på back nine, ble det en rolig avslutning med par på de fire siste hullene.

 

Med 69 på scorekortet og 11 under par sammenlagt var navnet hennes plutselig på toppen av leaderboardet sammen med amerikanerne Demi Runas og Jackie Stoelting, som nettopp hadde kommet inn i klubbhuset med imponerende runder på henholdsvis syv og åtte under par - og også en solid dose momentum før omspillet.

 

I omspill viste Engzelius imidlertid for alvor hva hun er laget av.

 

Med adrenalin flommende gjennom årene, banket hun driveren et godt stykke forbi Stoelting og Runas sine utslag på det 18. par 5-hullet. Etter å ha sett begge amerikanerne slå seg opp til greenområdet, fulgte Engzelius opp turneringens høydepunkt: Hennes syverwood fra fairway la seg bare 1,5 meter unna pinnen for eagle. Demi Runas tappet i for birdie for å legge press på Engzelius, men 26-åringen fra Oslo var sikker som banken. Dette var ukens eneste eagle i hele feltet på hull 18.

 

Hun kan nå juble for sin første profesjonelle seier - og det i Symetra Tours flaggskipturnering.

 

– Dette er en fantastisk avslutning på Symetra Tour-sesongen. Jeg er utrolig glad for å stå her med trofeet. Jeg skjelver!, sier Engzelius.

 

(Se video av hele Maritas seiersintervju her!)

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

 

DYNKES NED: Marita Engzelius gratuleres etter å ha tatt sin første proff-seier. (Foto: @BirdieBayleyGC/Twitter)

 

 

Seieren gir henne en plass i finalesteget av høstens Q-School-kvalifisering, men er dessverre akkurat ikke nok til en topp 10-plassering på pengelisten som sikrer LPGA Tour-rettighetene for 2015. Hun runder av sesongen på 15. plass på pengelisten.

 

Hun startet uken på 54. plass på tourens pengeliste med 13 550 innspilte dollar, og selv om søndagens seierssjekk på 22 500 dollar er hennes soleklart største lønningspose så langt i karrieren, var det akkurat litt for lite til å ta igjen det store forspranget opp til de mest lukrative plassene på pengelisten.

 

– Det er veldig viktig. Jeg visste jeg ikke hadde mulighet til å vinne kortet denne uken, men jeg visste jeg kunne gå rett til finalesteget og spille denne banen igjen i desember. Nå har jeg to måneder med mye trening foran meg, og forhåpentligvis kan jeg gi meg selv muligheten til LPGA-kortet neste år, konkluderer Engzelius.

 

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

(Video: 1Golf)

 

Finalesteget i Q-School spilles i Florida i starten av desember. Der har hun gode minner fra tidligere. Som nybakt proff i 2012 endte hun på 24. plass i kvalifiseringen, og spilte seg til en kategori på LPGA Tour.

 

2013-sesongen bar imidlertid preg av ustabilt spill og begrensede muligheter på LPGA-touren. Lærepengen før årets sesong var at hun skulle konsentrere seg om kun én tour, og selv om toppresultatene frem til denne uken har uteblitt, har hun spilt langt mer stabilt i år med helgespill i hele 16 av de 20 turneringene hun har deltatt i.

 

Les også: Dette er bare begynnelsen!


Før ukens turnering var Engzelius sin beste plassering på sine halvannet år på Symetra Tour en delt 6. plass i fjor, mens hennes beste plasseringer i år har vært to 13. plasser.

 

Med søndagens seier er Engzelius på papiret nå Norges tredje beste kvinnelige golfspiller. Hun klatrer fra 868 til 495. plass på verdensrankingen, bak Marianne Skarpnord på 311. plass og overlegne Tutta på fjerdeplass. Bak henne på listen følger Rachel Raastad, Cecilie Lundgreen, Caroline Martens, og Tonje Daffinrud.

 

Vi gratulerer med seieren, og krysser fingrene før Q-School-finalen!

 

Video fra omspillet (via @MaritaEngzelius/Facebook)

 

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.