Eagleshow av Tiger

GODT I GANG: Tiger Woods viste at han ikke har glemt sine kunster på første runde av Masters torsdag. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Tiger Woods strålte i sitt comeback, men måtte finne seg i å dele rampelyset med to veteraner.

Det var knyttet store forventninger til Tiger Woods i hans comeback på Augusta National etter utroskapsskandalen. Men Tiger feide all tvil til side i løpet av førsterunden. To eagles, blant annet, og en runde på 68 slag er klare tegn på at verdenseneren fremdeles er verdens beste golfspiller.

Fant rytmen tidlig
- Det føltes som om ingenting hadde forandret seg, oppsummerte Woods etterpå.

Men det var ingen tvil om at det var en spesiell runde for Tiger også. Og responsen fra publikum var formidabel. Overalt hvor han gikk, ble han klappet fram, og flere ganger på runden fikk vi se prov på hans overmenneskelige evne til å gjøre fantastiske slag fra tilsynelatende vanskelige lies.

- Jeg kom inn i rytmen av å bare spille og slå slagene tidlig, forklarte han.

Og en runde på fire under par kunne enkelt ha blitt enda bedre, om bare noen av puttene hans kunne ha gått inn.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg slo ballen bra, men jeg satte bare ikke så mange putter. Om jeg hadde gjort det, ville det ha vært en spesiell runde.

Couples og Watson
Tiger er to slag bak Fred Couples, veteranen som allerede har vunnet tre ganger på Champions Tour denne sesongen, og som ser ut til å være i fantastisk form. På forhånd ble han nevnt som en av favorittene, et press han ikke så ut til å ha noe imot.

66 slag på åpningsrunden var også forrykende. Men likevel er han ikke eldstemann på banen til å imponere voldsomt. For hør bare på dette: Tom Watson, den 60 år gamle legenden, ligger på delt 2. plass etter en boogeyfri runde på 67 slag. Han senket birdies på tre av de fire siste hullene.

Man skulle egentlig ikke kunne bli overrasket, for forrige gang Watson deltok i en major, var i British Open i fjor. Der tapte han seieren i omspill mot Stewart Cink. Og la oss bare for et lite sekund tenke - igjen - over det faktum at Tom Watson er 60 år.

60 år.

Sterk vind
- I løpet av de siste årene har jeg slitt litt med evnen min til å spille denne banen. Den er vanskelig for meg. Jeg må slå lengre jern for å komme inn på greenen. I dag virket det til min fordel, på grunn av vinden, sa han etterpå.

Og nå spør alle om han kan gjenta bedriften fra The Open i fjor.

- Jeg vet ikke, svarer Watson. - Spør meg igjen på søndag.

Litt morsom trivia: hver gang Tom Watson har gått på enten 67 eller 68 på Augusta National, har han endt blant de ti beste.

Spillere verdt å merke seg, som er ferdig med sine runder: Anthony Kim (68), Bernhard Langer (71), Jerry Kelly (72), Scott Verplank (73), Geoff Ogilvy (74), Louis Oosthuizen (75), Jim Furyk (80).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.