ECCO Tour tilbake til Mørk

TILBAKE: I august neste år returnerer ECCO-touren til Mørk Golfklubb. Blir det en ny birdiefest? På bildet ser du Elias Bertheussen, som i fjor ble nummer 3. (Foto: Christian Døvle)

Det er bestemt at ECCO Tour også i 2012 skal arrangeres på Mørk Golfklubb, uken før Norwegian Challenge.

I månedsskiftet juni/juli gikk Mørk Masters av stabelen på Mørk Golfklubb i de dype Østfold-skogene, og turneringen ble en stor suksess til tross for værguder som var på vrangsiden. Spillerne gjorde birdie etter birdie på den korte skogsbanen, der proffene ikke hadde noe problem med å drive green på flere av par 4-hullene. Resultatet ble ypperlig publikumsgolf, noe en vinnerscore på 25 under par fra svenske Kristoffer Broberg vitnet om. Til sammen noterte alle spillerne seg til sammen for ufattelige 898 birdies på de tre rundene som ble spilt. 

Nå er det klart at Mørk igjen blir arrangør når ECCO-touren returnerer til Norge i 2012, opplyser spill- og turneringskonsulent i NGF, Øystein Tamburstuen til Norsk Golf.

- Mørk GK skal arrangere ECCO Tour i uke 31, sier han. Dette er den første uken i august.

Uken etter spilles Norwegian Challenge, og arrangør avgjøres av styret i løpet av oktober. Golfforbundet har forøvrig forpliktet seg til å arrangere Challenge Tour-turnering tre år på rad. 

Peder Mørk, som er daglig leder og baneeier ved Mørk GK var i fjor primus motor for at klubben fikk arrangere ECCO Tour. Han er strålende fornøyd med avgjørelsen, og at det denne gang blir i begynnelsen av august.

- Banen kommer til å være i mye bedre stand senere på sommeren, når vi får bedre tid til å rette opp eventuelle skader som kommer i løpet av vinteren, sier han fra sin "elgpost" i skogen.

Peder Mørk er allerede i gang med å få økonomien på plass.

- Det er viktig å få gode samarbeidspartnere på banen og sørge for pro am-opplegg som kan bringe litt penger i kassa, sier han.

Mørk håper også at Norges Golfforbund kan bidra med økonomisk støtte, også til Nordea og ECCO Tour i tillegg til Challenge-touren.

Til tross for at Mørk er barnemat for proffene hva vanskelighetsgrad angår, høstet den mange lovord fra spillerne selv i løpet av fjorårets turnering, og nå er det da altså klart for det som forhåpentligvis blir en ny birdiefest i 2012. I tillegg til ECCO- og Challenge Tour, jobbes det med å arrangere ytterlige to proffturneringer i 2012.

- NGF håper å få på plass en Nordea Tour og en kvinnelig proffturnering i 2012, men detaljer er ikke klare, sier Tamburstuen.

Fjorårets Nordea Tour ble arrangert på Drøbak Golfklubb.

Hvor viktig er det med proffturneringer i Norge? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!


Les også: - Nå er jeg kjempehappy 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.