Eksotisk golf i India

Lodhi-banen ved Delhi Golf Club har 20 års ventetid for å bli medlem. I ’Incredible India’ er ikke alt som i de fleste golfland. Caddier har avslappet stil. Av og til slår en løshund seg ned i treningsbunkeren. (Foto: Kaia Means)

Det er de færreste som tenker i dag på India som et sted å dra på en tradisjonell golfferie.

Tekst: Kaia Means

Men Indias golfforbund vil endre dette. De har troen på at golf en dag kan bli indernes folkesport nummer to, etter cricket.

Med en golfhistorie som går tilbake mer enn 180 år, og med nesten 200 baner i dag er India i ferd med å lokke til seg golfere som er sultne på det eksotiske.
Det er bare i de senere årene at noen av de indiske proene har greid å spille seg inn på de fremste tourene, med navn som Arjun Atwal, Jeev Milkha Singh og SSP Chowrasia fremst i rekken. I disse dager starter Challenge-touren 2012-sesongen i India med Gujarat Kensville Challenge i Ahmedabad, nær grensen til Pakistan. Proene får oppleve et land som utvikler seg på golffronten.
Sameer Sinha i turneringssponsoren Savvy Group har sett hvordan utviklingen av golf har tatt av i Gujarat-provinsen.
”Vi har åtte baner enten ferdige eller under utbygging bare i Ahmedabad, og den nye driving rangen i tre etasjer er virkelig populær. Alt ser veldig positivt ut nå, og hvis sporten vokser i samme tempo fremover, er det ingen grenser for hva vi kan oppnå,” sier Sinha.
India ble det første landet i verden utenfor Storbritannia til å få golfbane da britene bygde en bane i Kolkata i 1829. India hadde allerede en rekke etablerte golfbaner da USA fikk sin første bane i 1888.
Er du på jakt etter nye, eksotiske opplevelser, og har en god porsjon tålmodighet for at ting kanskje ikke fungerer like bra, og standarden ikke er like høy som i mange typiske golfreisemål, kan en kombinert kultur- og golfferie i India være en mulighet. I det minste er det verdt å spille en runde hvis man først er i landet.

Rikt dyreliv

Lodhi-banen hos Delhi Golf Club, der Indian Open har gått flere ganger, er en spesiell opplevelse mest på grunn av det rike dyre- og fuglelivet og de gamle gravkamrene som står ved siden av noen av greenene. Noen av monumentene ble bygd så tidlig som på 1400-tallet, under Lodhi-dynastiet.
Lodhi ble opprinnelig bygd som en kommunal bane på 1930-tallet. Den er kort og trang, med trær langs fairwayene og ingen vann i spill.
Det er 300 forskjellige fuglearter rundt banen, blant annet gjøk, hærfugl, bengalråke, påfugl, rødgumpbylbyl, blåkinnbieter, stripevever, hvitøyevåk, hornfugl og jungelisfugl.
I tillegg er det sjakaler og mange forskjellige slanger inkludert kongecobra.
Ørner stjeler av og til ballene på 10. fairway, men det er en uskreven klubbregel om du kan spille ballen fra der ørnen tok ballen.
Det 13. hullet har medlemmene kalt ’apekatthullet’ – da baller regelmessig ble stjålet av rampete primater i gamle dager.
Sambharer, en type hjort som kan bli opp mot 300 kg, kan lage klovspor på greenene – noe som er til kilde for irritasjon blant medlemmene.
Hvis du slår ballen i jungelen, er det lurt å spille ny ball med en gang – så slipper man å tråkke blant slangene.
Skribent og medlem Rahul Singh skriver i New York Times at han fikk et støkk en dag da han sto på 17. tee for å slå ut. ”Jeg ble forferdet da jeg så en diger pyton krype opp en søyle på Lodhi-gravkammeret, opp til et papegøyerede på toppen. Slangen slukte de små kyllingene mens foreldrene fløy rundt og skrek hjelpeløst.”
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.