Eldst og best

MEKANIKEREN: Jiménez feirer årets andre seier på sedvanlig Jiménez-vis. (FOTO: Stuart Franklin/Getty Images)

Eldst, best, 500 000 euro rikere og rett inn i Ryder Cup-diskusjonen for Miguel Angel Jiménez. 

Det er fasiten for den spanske veteranen, Miguel Angel Jiménez, etter helgens seier i Frankrike. 

Jiménez (46) ble den eldste vinneren noen sinne av Alstom Open de France, etter at han vant omspillet mot to Francesco Molinari og Alejandro Cañizares.

Hans forrige seier, i Dubai, kom også etter omspill. Den gangen var det mot Lee Westwood.

Spanjolen lå og lurte rett bak toppen, og klatret sakte men sikkert for hver runde. På sisterunden klatret han i tet, men rotet seg litt bort på slutten. Dermed var tre mann på 11 under par, og eldstemann var altså best i omspillet. 

Inn på Ryder Cup-laget

Førstepremien på 500 000 euro gjør at han klatrer fra 17. til 5.-plass i kampen om en plass på det europeiske Ryder Cup-laget. Det samme ville Molinari gjort om han hadde vunnet omspillet.  

Utrolig nok har den erfarne spanjolen tatt ti av sine europatour-seirer etter fylte 40, noe som er rekord på europatouren. 

Unge Cañizares (21) fikk et lite plaster på såret etter omspillstapet. Han får spille The Open ettersom han var den beste spilleren i Frankrike som ikke allerede var kvalifisert. 

- Jeg tar med meg mye fra dette. Jeg slår godt og gir meg selv mange gode sjanser. Jeg kan nesten ikke vente til the Open starter, sier han til europeantour.com

Martin Kaymer, som var regjerende mester, avsluttet fire bak vinneren etter dobbelbogey både på 15. og 18. hull. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.