Elias Bertheussen klar for Challenge Tour

Elias Bertheussen klar for Challenge Tour

LYSPUNKT: Elias Bertheussen har vært norsk herregolfs lyspunkt i 2014. (Foto: Nordea Tour)

Til tross for en helmørk avslutning på Race to Himmerland, var det akkurat nok til å få jobben gjort: Elias Bertheussen er klar for Challenge Tour 2015!

Bertheussen startet lørdagens tredje og avsluttende runde bare to slag bak teten, og lå godt plassert til å kjempe om årets tredje Nordic League-seier. I kraftig vind på Himmerland klarte han imidlertid aldri å finne rytmen.

 

Trønderen rundet av turneringen med fire birdies, men det hjalp lite da det også stod hele seks bogeys, en dobbel samt en trippelbogey på scorekortet. Med ni over par for dagen (79) falt han til delt 10. plass. Til tross for den skuffende avslutningen er det likevel all grunn til å juble: Plasseringen er nok til å sikre ham Challenge Tour-kortet for neste sesong. Med bare en Nordic League-turnering igjen på programmet, er det ingen som har mulighet til å dytte nordmannen ut av topp-5 på rankingen.

 

– Jeg spilte som en kråke i sykt tøffe forhold i dag, og falt fra fjerde til tiendeplass, og er selvfølgelig skuffet over det. Men det positive er at jeg med hundre prosent sikkerhet kan si at jeg har Challenge Tour-kortet for neste år i boks, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil.

 

10. plassen var verdt 1450 euro, og tar totalen hans opp til 34 171 innspilte euro i år - cirka 280 000 kroner. Like imponerende som plasseringen i seg selv, er at han har gjort det på ti turneringer færre enn spillerne rundt seg på pengelisten.

 

Med en ryggskadet Espen Kofstad på sidelinjen nesten hele sesongen, har Elias Bertheussen vært norsk herregolfs soleklare lyspunkt i 2014. Han har vunnet sine to første turneringer som profesjonell, inkludert Nordea Challenge på Hauger. Han har også hatt to omspillstap.

 

Hans resultatrekke på Nordic League denne sesongen er intet mindre enn imponerende: 1. plass, 29. plass, 1. plass, 29. plass, 33. plass, 2. plass, MC, 24. plass, 2. plass, 4. plass, 10. plass.

 

Han bør nå være langt bedre rustet for å bite godt fra seg på Challenge Tour enn tidligere. Bertheussen har spilt 24 Challenge Tour-turneringer tidligere i karrieren, men har da vært avhengig av frikort, såkalte wild cards for å komme med i turneringene - og uten å hevde seg nevneverdig.

 

Nå har han gjort seg fortjent til startene på Challenge Tour neste sesong, hvor han skal spille med kategori 13 og et tilnærmet fullt turneringsprogram. Espen Kofstad er den eneste andre nordmannen som allerede er sikret full Challenge Tour-kategori i 2015.

 

Årets siste Nordic League-turnering, Svedala Open spilles på Bokskogen GK i Sverige fra 9. til 11. oktober. Det blir årets siste «normale» turnering for Bertheussen, før andretrinnet av Europatour-kvalfiseringen fra 7. til 10. november.

 

Så bra som han spiller om dagen skal vi ikke utelukke at han kan overraske der også.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.