Elite-løft for Sola-jentene

Elite-løft for Sola-jentene

Jenteløft på Stavanger GK og Wang. Bildet er fra en fellessamling med Wang tidligere i år. (Foto: Wang Toppidrett/Facebook)

Under denne ukens Wang Toppidrett Stavanger-samling i Spania er 11 av de 17 deltakerne jenter.

– Det handler om miljø og arbeid over tid som har gitt resultater, sier Sola GKs headpro og Wang-trener, Henning Lindanger, til dagsavisen.no. 

Stavanger har i en årrekke hatt et av de fremste talentutviklingsmiljøene i Norge, og Stavanger GK og Sola GK samarbeider om å få frem nye talenter.  Stavanger-pro Are Friestad beskriver situasjonen som spesiell.

– Nesten alle jentene som satser på nasjonalt nivå i junioralder spiller på Sola, mens guttene er på Stavanger, sier han til Dagsavisen.

Trenerne forteller at stadig flere jentene i Stavanger satser på golf på høyere nivå. Det har en smittende effekt.

– Jenter gjør ting sammen i større grad enn guttene. De må ha et miljø, konstaterer Lindanger, som sier det er gode muligheter for at utviklingen vil la seg omsette i flere profesjonelle damespillere fra Stavanger. 

For øyeblikket er det ingen kvinnelige Stavanger-spillere som lever av golf i Norge. På herresiden er Eirik Tage Johansen og Aksel K. Olsen, begge fra Stavanger GK, medlem av golfforbundets proffsatsning, Team Norway. Frem til i fjor høst var to andre Stavanger GK-spillere, Sondre Ronold og Ole Ramsnes, også en del av troppen, men begge har lagt golfkøllene på hylla.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.