Eliten møtes på Losby

PÅ HJEMMEBANE: Peter Kaensche spiller på hjemmebane i Nordea Masters på Losby GK. ( FOTO: Getty Images)

Det står om 300 000 svenske kroner når elitespillere fra Norge og Sverige møtes til dyst i Nordea Masters på Losby, 22.-24.juni. 

Det er kun de beste norske fra rankingen på Norgescup som er kvalifisert til å delta i et startfelt sammen med de beste svenske spillerne. Ettersom dette er den eneste proffturneringen i Norge i år, er det viktig for spillerne å få vist seg fram, mener sportssjef i NGF, Frode Scheie.

- Det er en viktig arena for spillerne våre, og vi er glad for at vi har fått en av turneringen på Nordea Tour til Norge, sier han.

 

Nordic League

Turneringen spilles på Losby, og det er 156 spillere som får delta Turneringen inngår i Nordic League. I tillegg blir det arrangert pro-am for gjester og sponsorer før turneringen. Blant hjemmespillerne er Peter Kaensche. Andre norske spillere som deltar i Nordea Masters er blant andre Are Friestad, Andreas Gjesteby, Elias Bertheussen og Fredrik Kollevold.

 

Ønsker nordisk samarbeid

Turneringsansvarlig i NGF, Øystein Tamburstuen, sier det har vært vanskelig å beholde et godt turneringstilbud for profesjonelle spillere i Norge.

- Derfor er et samarbeid med Nordea Tour og Ecco Tour utrolig viktig for å gi de beste norske spillerne mulighet til å få god internasjonal matching på hjemmebane.

Norgescup er som kjent øverste nasjonale turneringsnivå der både amatører og proffer spiller mot hverandre. Ellers må de ut av Norge for å spille om penger og få god internasjonal matching.

- På nordisk nivå finnes det et bredt spillergrunnlag som kan hjelpe de beste norske spillerne videre ut i Europa. Det å kunne konkurrer på de beste banene i Norge i en slik turnering skaper motivasjon både for spillerne og publikum, mener Tamburstuen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.