Els og Schwartzel deler alt

SAMMEN: Ernie Els og den langt mindre meritterte landsmanen Charl Schwartzel kjemper om seieren i WGC CA Championship. (Foto: Getty Images)

Ernie Els har følge av romkameraten siste dag.

Det ligger an til lave scorer når Ernie Els og Charl Schwartzel går ut på siste runden i WGC CA Championship søndag kveld. Flere av gutta i feltet har allerede vist at TPC Blue Monster ikke alltid er like fryktinngytende.

Ian Poulter er allerede på vei hjem etter en fantastisk 64-runde søndag. Tidligere i uken var han ikke engang under par. I tillegg har både Y.E. Yang og Stewart Cink levert scorekort med 65.

Ingen av dem har mulighet til å vinne. Framfor alt rettes søkelyset på Els og Schwartzel.

De deler hus, de deler ledelsen, men Ernie Els (40) og Charl Schwartzel (25) har et helt ulikt utgangspunkt når de sammen skal gå ut på sisterunden i WGC CA Championship i Florida søndag.

Ernie Els har vunnet 60 turneringer over hele verden, hvorav 16 på den ameikanske PGA-touren og tre majortitler. Han har imidlertid ikke vunnet noe siden Honda Classic for to år siden, hans eneste seier på noen av de store tourene de siste fem sesonger.

Charl Scwartzel kan ikke på noen måte vise til den samme merittlista, men det var to triumfer tidlig i 2010-sesongen som gjorde at 25-åringen kvalifiserte seg til denne prestisjetunge turneringen på TPC Blue Monster i Doral, Florida.

- Jeg har spilt golf sammen med faren hans, så lenge har jeg holdt på i dette gamet, smiler Ernie Els, og refererer til en lagturnering da Charl fortsatt gikk med bleier.

Sist uke delte de to sør-afrikanerne hus under Honda Classic. Nå deler de ledelsen etter at Scwartzel leverte en gnistrende 67-runde lørdag. Allerede etter fire hull (tre birdier) hadde han tatt igjen sin gode venns ledelse.

Els, på sin side, viste igjen at svingen er så god som den ikke har vært på lenge. Men plutselig gikk ikke birdie-puttene i hullet lenger.

- Jeg er her for å spille med de beste. Jeg har selvtillit, og tror jeg kan vinne, sier Charl Schwartzel.

Den sør-afrikanske duoen er imidlertid ikke alene i teten. På tredjeplass, bare ett slag bak, ligger Padraig Harrington, i posisjon til å kunne vinne sin første turnering siden PGA Championship på Oakland i 2008. På fjerde, to slag bak tetduoen, er Robert Allenby.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.