Els sjokkerte verdenseneren

SLÅR SPREKKER: Luke Donald har hatt en langt fra optimal start på sesongen. Her må han droppe ballen i sin skuffende åpningsmatch mot 64. seedede Ernie Els. (Foto: All Over Press)

Mens Tiger måtte slite mot Gonzalo Fernandez-Castano. Les om onsdagens åpningsmatcher i WGC Accenture Match Play.

Luke Donald har åpnet døren for at Rory McIlroy eller Lee Westwood kan klatre til topps på verdensrankingen, dersom en av dem vinner denne uken i Arizona. 64. seedede Ernie Els kvalifiserte seg til turneringen som reserve, etter at Phil Mickelson og familien bestemte seg for å dra på skiferie - og Ernie stod for dagens største overraskelse ved å gjøre fem birdies på 14 hull, og regelrett knuste Luke Donald 5&4. 

 

- Det er slik golf er. Det er et uforutsigbart spill, og noen ganger biter det deg, sa Donald etter nederlaget. Han ble den tredje førsteseedede spilleren i turneringens historie til å ryke ut i første runde.

 

Donald har vært med i turneringen åtte ganger, og dette er første gang han ryker ut i første runde.

 

- Jeg tror ikke det hadde noe å si hvem jeg ville møtt i dag. Jeg spilte bare ikke bra. Jeg slet, og ga bort alt for mange hull og gjorde for mange feil. Du kan ikke gjøre det i match mot noen, spesielt Ernie.

 

Tiger Woods fikk nesten erfare det samme. I sin match mot Fernandez-Castano lå Tiger en bak med fire hull igjen å spille. Derfra drivet Woods greenen på det 15. par 4-hullet og toputtet for birdie og delte matchen, vant det 16. med par, misset en tremetersputt for å vinne matchen på det 17., før han omsider slo spikeren i kista med en tometers par på det 18.

 

- Vi gjorde begge nok av feil, det er det ingen tvil om. Men på en eller annen måte klarte jeg å komme meg videre.

 

For Castano representerte onsdagen en gylden mulighet han ikke tok vare på.

 

- Om det var en dag å slå Tiger Woods var det i dag. Jeg grep ikke sjansen. Og man kan ikke slå ballen på de stedene jeg gjorde om man vil slå en av historiens beste, konstaterer han. Torsdag møter Woods formsterke Nick Watney, som slo Darren Clarke med solide 5&4.

 

I likhet til Tiger viste også Rory McIlroy tegn til rust i sin åpningsmatch mot George Coetzee. Med tre opp og tre hull igjen å spille for McIlroy, vant Coetzee det 16. og 17. hullet. Han skulle derimot treputte på det 18. for å gi den unge nord-iren seieren. Mannen over Rory på verdensrankingen, Lee Westwood, latet til å ha kontroll i hele sin match mot Nicolas Colsaerts, og ledet nesten hele matchen. Til slutt slo han belgieren 3&1.

 

- Det er så klart en ekstra motivasjon når man våkner om morgenen, og vet at om man vinner resten av matchene kan man bli verdensener på slutten av uken, sier McIlroy.

 

Åpningsrunden fra Ritz Carlton manglet ikke på store overraskelser. Ian Poulter har gjennom sine prestasjoner i Ryder Cup bevist at han er en av verdens beste match-spillere. I går tapte han for relativt ukjente Bae Sang-moon 4&3. 

 

Forrige ukes vinner på PGA-touren, Bill Haas så ut til å vinne sin match mot Ryo Ishikawa da han var en opp på det 17., og med en birdieputt på en meter. Ishikawa senket sin putt fra seks meter, Haas misset, og japaneren gjorde par på det siste for å vinne.

 

Rafael Cabrera-Bello var tre opp med tre hull å spille mot Jason Day, men gjorde bogeys på alle de tre siste hullene. På det første omspillshullet la Day sitt innspill helt inntil koppen, og vant matchen med birdie.

 

I dagens kanskje mest spennende match slo Dustin Johnson landsmann Jim Furyk på det 20. hullet. Johnson var etter halvspilt runde tre ned, og så ut til å gå fire ned da Furyk slo sin birdie-pitch fra 40 meter rett i koppen. Johnson svarte på spektakulært vis med å gjenta bragden fra 30 meter, bare for eagle. Matchen ble til slutt avgjort da Furyk chippet over green og treputtet på det siste hullet.

 

For mer resultater og grupperinger for torsdagen, se her


Viasat Golf starter sin sending torsdag kl. 20.00

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.