Els vant på hjemmebane

SEIERSHERRE: Ernie Els poserer stolt sammen med beviset på at han er vinneren av den 100. utgaven av South African Open (Foto: All Over Press).

Det ble kvadruppelt sør-afrikansk i den 100. utgaven av South African Open Championship.

Ernie Els holdt hodet kaldt søndag og vant til slutt med ett slags margin ned til landsmann Retief Goosen. Vinnerscoren endte på 25 under par.

Bak Goosen fulgte nok et par med sør-afrikanere, British Open-vinner Lous Oosthuizen og Charl Schwartzel. Regnavbrudd torsdag førte til at spillerne måtte fullføre turneringens to avsluttende runder søndag, og Els leverte meget solid spill under begge rundene.

Tredjerunden gikk han på 67 slag, fem under par. Denne scoren bedret han med ett slag da det gjald som mest på sisterunden, og kunne notere fem birdies, en eagle og en bogey på scorekortet.

Det så lenge ut til at Els skulle cruise inn til en enkel seier, men Goosen lanserte en voldsom sluttspurt med fire birdies på de fem siste hullene. Men 66 slag, det samme som Els ble akkurat for lite. Hovedpersonen selv var storfornøyd etter seieren.

- Jeg angrer ikke for at jeg valgte å spille denne turneringen. Jeg spilte under mye press med mange veldig gode spillere i feltet. Det har vært et fantastisk mesterskap, og en bra avslutning på året, sa han til europeantour.com etter runden.

Det er verdt å nevne at selv om vi fortsatt er i 2010 regnes turneringen som den andre turneringen av 2011-utgaven av Europa-touren. Forrige uke gikk startskuddet for den nye sesongen i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika, der Marius Thorp kom på en solid 21. plass. Denne helgen klarte bæringen sin andre cut på sitt andreforsøk, sammen med Eirik Tage Johansen fra Stavanger Golfklubb. Sistnevnte endte på en høyst godkjent 27. plass, ni under par totalt. Han avsluttet med en 70-runde, to slag under par. Thorp på sin side endte på en delt 49. plass etter en runde på par. Han endte totalt tre under for turneringen.

Ernie Els kunne med seieren inkassere 158 500 euro, i underkant av 1,3 millioner kroner. Hans forrige seier kom i mars da han vant Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Neste turnering på programmet til Europa-touren er Africa Open. Den spilles på East London GC, også den i Sør-Afrika.

Resultater fra helgens turnering finner du her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.